Pogrubione endometrium - 26mm

Już są po operacji

Re: Pogrubione endometrium - 26mm

Postprzez Grażyna57 » 2 mar 2015, o 00:31

MICHALINDO kochana moja czytając Twój post.... [a ja sama przed sobą udaję, że się nie boję.] jakbyśmy w lusterku się widziały. Dasz radę przejść przez ciężkie dla Ciebie chwile, jesteś bardzo silną kobietą. Może w to nie wierzysz, ale ja jestem tego pewna na 100% Ja wiem, że w ciężkich chwilach to co słyszysz i co do Ciebie mówią nie dochodzi..... mówisz do siebie, co oni wiedzą, nie są w mojej sytuacji. Przytoczę Tobie namiastkę z mojego życia...tatuś miał raka, mamusia raka i alzheimera, teściowa raka, a najgorsze, to jak moja córka miała raka i się przez przypadek dowiedziała. Potem była próba samobójcza uratował ją brat a nasz syn, miałam w tedy 41lat. Przez 5 dni chodziłam w okularach słonecznych, oczy miała od płaczu obrzęknięte. Mój mąż patrzył na mnie, czy damy radę a jest o 7lat starszy. Płakałam, wyłam z bólu z rozpaczy, miałam pretensję do Boga dlaczego ja, dlaczego moje dziecko. Po czasie zrozumiałam, że Bóg dał mi wiarę, dużą siłę przetrwania. Zrozumiałam, że jak ja się rozpadnę to i moja rodzina a zwłaszcza nas syn, który musiał mieć psychologa wraz ze mną. Dlaczego to piszę ( jestem osobą zamkniętą wszystko w sobie trzymam, pierwszy raz na tym forum odważyłam się otworzyć ) chcę Tobie przekazać, że my kobiety potrafimy góry przenieś, jak jest potrzeba. Życzę Tobie takiej wiary jaką ja dostałam. Przytulam Ciebie bardzo , bardzo mocno i przesyłam dużo mocnej energi :ymhug: :ymhug: :ymhug: :ymhug: :ymhug: :ymhug: :ymhug: :ymhug: :ymhug: :x :x :x :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* Życzę dużej wytrwałości NIE PODDAWAJ SIĘ jestem z Tobą.....DASZ RADĘ....JESTEŚ BARDZO ŚILNA :kolobok_give_heart2: :kolobok_give_heart2: :kolobok_give_heart2: :kolobok_give_rose: :kolobok_give_rose:
Grażyna57

Data operacji: 13 maja 2014
Metoda operacji, zabiegu: cięcie poprzeczne
Powód operacji, zabiegu: 3x łyżeczkowanie, plamienia jak były, tak są nadal, ból podbrzusza.
(ostatnia miesiączka 48 lat )
Zakres operacji: wycięcie macicy i przydatków
Wynik HP: ok.
Terapia hormonalna: nie

Postprzez michalinda » 2 mar 2015, o 09:01

Grażyno po tym, co przeszłaś, nic cię już nie złamie. Momentami jakbyś czytała w mojej duszy- ja też muszę być silna dla swojej rodziny, bo inaczej wszystko się posypie jak kostka domino. Wierzę (niekiedy na siłę), ze musi być dobrze, że wszystko ma swój cel, jest po coś, że to jest jakaś próba, która musimy przejść.
michalinda

Data operacji: 8 kwietnia 2015
Metoda operacji, zabiegu: laparoskopia
Powód operacji, zabiegu: endometrium 26mm
Zakres operacji: usunięcie macicy
Wynik HP: ok
Terapia hormonalna: brak

Postprzez olikkk » 2 mar 2015, o 12:05

Michalindo czy zauważyłaś jak bardzo się zmieniłaś od dnia, kiedy pierwszy raz do nas napisałaś ?
Ja to widzę :-) wystarczyło kilka tygodni, kilka trudnych wydarzeń a Ty już jesteś o wiele silniejsza :x
To jednak prawda, ze co nas nie zabije, to nas wzmocni i to samo potwierdza Grażynka opisując swoje trudne doświadczenia =((
Dziewczyny moje kochane , dacie radę, ja to już wiem :x
Mocno Was przytulam :ymhug:
Dla Was żonkile, kwiaty nadziei :-*

Obrazek
olikkk
olikkk
Glowny Moderator

Data operacji: 23 lutego 2010
Powód operacji, zabiegu: Mięśniaki macicy
Zakres operacji: Usunięcie macicy z przydatkami
Znieczulenie dolędźwiowe
Wynik HP: OK
Terapia hormonalna: Systen 50
od kwietnia 2010 roku
Na wyraźne efekty czakałam ok 2 miesięcy

Postprzez eli-50 » 2 mar 2015, o 13:21

Michalindo kochana jest w Tobie wielka siła ^:)^ . Bardzo trudne są chwile, kiedy stajemy przed kolejnym wyzwaniem życiowym. Szybko podjęłaś szereg konkretnych działań. To bardzo ważne. Dalej jest tylko walka o zdrowie. Nie raz tak bywa, że spadają na nas w jednym czasie różne przeciwności losu. Ale wtedy też dowiadujemy się ile możemy znieść, ile w nas drzemie siły. Jak wiadomo w każdym wczesnym stadium choroby są największe szanse na leczenie i wyleczenie. Z całego serca życzę Wam, aby tak było %%- %%- %%- .Twoja sytuacja jest mi bliska i będę mocno za Was trzymać kciuki %%- %%- %%- . Przytulam :kolobok_heart:
eli
eli-50

Data operacji: 11 marca 2010
Powód operacji, zabiegu: mięśniaki macicy, polipy i cysty na jajnikach
Zakres operacji: usunięcie macicy z przydatkami i szyjką, pełna narkoza
Terapia hormonalna: wprowadzona w 5 dobie po operacji (kolejno Climara, Fem 7, Systen 50 ), po 6 latach htz stopniowo odstawiona

Postprzez hopeless » 2 mar 2015, o 16:27

Jak mija kolejny dzień?
Wasz Hopiś
hopeless

Data operacji: 10 grudnia 2014
Powód operacji, zabiegu: mięśniaki i silne krwawienia
Zakres operacji: usunięty trzon macicy i jajowody, szyjka i jajniki zostały

Postprzez michalinda » 2 mar 2015, o 17:01

Mąż ma wizytę w CO za 2 tyg. i niestety nie da się tego przyspieszyć. Mnie chce wykończyć suchy kaszel-dusi mnie. nie mogę też na razie dopóki jestem chora wykonać badań od mojego ginekologa (badania przygotowujące do operacji, choć terminu jeszcze nie mam). Muszę synowi kupić buty komunijne i biała koszulę a młodszemu eleganckie spodnie, nie wiem jeszcze, co z przyjęciem komunijnym, które miałam sama przygotować w domu, ale w tej sytuacji wszystko się komplikuje i nie wiem jeszcze, co zrobię (komunia 10 maja). Łatwo nie będzie.
michalinda

Postprzez olikkk » 3 mar 2015, o 00:06

Michalindo sporo Ci się skumulowało w jednym czasie :-s
U nas też w maju Pierwsza Komunia wnusia :-)
Wykuruj się dobrze i spokojnie do maja ze wszystkim zdążysz, tylko czy sama dasz radę przygotować wszystko w domu :-?
Mam nadzieję, że rodzinka Ci pomoże :x
Tego Ci mocno życzę :-*
olikkk
olikkk
Glowny Moderator

Znieczulenie dolędźwiowe
od kwietnia 2010 roku

Postprzez Margo » 3 mar 2015, o 05:10

No nie powiem, troszkę się nawarstwiło spraw u Ciebie :-? . Szkoda ,że nie mamy takiej możliwości aby pomóc bardziej jak tylko przytuleniem czy radą. I gdy po cichu zastanawiasz się czy dasz radę My mówimy głośno - Dasz Michalindo. Możemy jako ludzie bardzo dużo znieść, nawet nie mamy pojęcia jak wiele,oczywiście nie życzę abyś musiała doświadczać tej czerwonej linii wytrzymałości na własnej skórze, ale trzymam kciuki żeby wszystko dobrze przebiegło. Czasami tak się dzieje ,że gdy kończą się możliwości kolejny dzień przynosi nieoczekiwane rozwiązanie. I chyba macza w tym palec jakaś wyższa siła. Dlatego ufaj ,że wszystko ułoży się tak jak sobie tego życzysz. :ymhug: %%-
Margo

Data operacji: 2 grudnia 2014
Powód operacji, zabiegu: 1 operacja -mięśniaki macicy
2 operacja -rak jasnokomórkowy nerki NG2(CCRCCpT1a)
3 pooperacyjna plastyka powłok brzusznych
Zakres operacji: Usunięcie trzonu macicy i jajowodu, pozostawione jajniki; wyłuskanie guza
Wynik HP: Carcinoma clarocellulare renis NG2(CCRCC pT1a)
Terapia hormonalna: Brak

Postprzez olikkk » 3 mar 2015, o 11:05

Michalindo , Margo ma rację :-)
Nie wolno tracić nadziei i zamartwiać się na zapas :-)
Doswiadczylam wiele razy, że w chwilach kiedy kumulowało się wiele waznych spraw, które ciężko było po ludzku dograć w czasie i przestrzenie, Reżyser z Góry świetnie wszystko poukładał, sama bym tego w życiu nie wymysliła ;)
Wiara czyni cuda :-*
olikkk
olikkk
Glowny Moderator

Znieczulenie dolędźwiowe
od kwietnia 2010 roku

Postprzez eli-50 » 3 mar 2015, o 12:52

Michalindo kochana w takiej sytuacji właściwie to jestem prawie przekonana, że otrzymasz właściwą pomoc od rodziny w przygotowaniu komunijnym. Tymczasem kuruj się intensywnie i jak to się mówi ...do boju %%- %%- %%- :x
Na suchy kaszel aktualnie zażywam syrop Hederasal ;)
Pozdrawiam cieplutko i powodzenia :ymhug:
eli
eli-50

Terapia hormonalna: wprowadzona w 5 dobie po operacji (kolejno Climara, Fem 7, Systen 50 ), po 6 latach htz stopniowo odstawiona

Postprzez hopeless » 3 mar 2015, o 19:22

I pamiętaj żeby z tymi przygotowaniami nie przesadzić. To powinna być uczta dla ducha, a dodatkowo w sytuacji kiedy są zdrowotne problemy to chyba oczywiste, ze rodzina powinna Was odciążyć. Nie miej żadnych oporów i proś o wsparcie w przygotowaniach.
Wasz Hopiś
hopeless

Postprzez hopeless » 10 mar 2015, o 00:44

Michalindo! Co u Was?
Wasz Hopiś
hopeless

Postprzez michalinda » 10 mar 2015, o 21:27

U nas szpital. Ja po grypie plus stres nie mogę dojść do siebie. Dostałam kolejny antybiotyk, ale oprócz bólu brzucha to poprawy nie widzę- kaszel jak męczył, tak męczy. Synuś ma mieć zabieg usunięcia migdałów 18 marca-jest teraz trochę przeziębiony, mam nadzieję, ze go puści. Starszy syn w łóżku od soboty- grypa. Mąż przygotowuje się do poniedziałkowej wizyty w CO (jadę z nim)-zrobił usg brzucha -ok., w środę odbiera rtg klatki-mam nadzieję, że będzie dobrze. Ja jestem w trakcie robienia badań, bo w czwartek mam wizytę u mojego operatora i znowu 250 zł-już nie wyrabiam. Mam nadzieję, że w końcu poznam termin operacji. Staram się za dużo nie myśleć. Najgorzej jest wieczorem, kiedy towarzystwo śpi, a ja momentami z przerażenia czuję lód w sercu i paraliż. Dziękuję, że o mnie pamiętacie.
michalinda

Postprzez ismena » 10 mar 2015, o 22:53

oczywiście, że pamiętamy, jak masz chwilę, to zamiast myśleć odpalaj kompa i wpadaj tutaj - zawsze ktoś się znajdzie kto przytuli, pocieszy a jak trzeba da kopa na rozpęd :D Będzie jeszcze dobrze, zobaczysz. :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
ismenka
ismena

Data operacji: 14 kwietnia 2014
Powód operacji, zabiegu: obfite miesiączki, niedokrwistość z niedoboru żelaza i kwasu foliowego, mięśniaki
Zakres operacji: amputacja trzonu macicy z jajowodami
Terapia hormonalna: Najpierw Orgametril potem Activelle w celu całkowitego wyeliminowania miesiączek - po 4 mies.brak zadowalających efektow. po operacji nic nie biore

Postprzez Grażyna57 » 10 mar 2015, o 23:05

MICHALINDO .....ja pozwolę się podpisać pod słowami ISMENKI przytulam Ciebie bardzo mocno :ymhug: :ymhug: :ymhug: :ymhug: :ymhug: :ymhug: :-* :-* :-* to na szczęście %%- %%- %%- %%- %%- :kolobok_give_rose:
Grażyna57

Data operacji: 13 maja 2014
Powód operacji, zabiegu: 3x łyżeczkowanie, plamienia jak były, tak są nadal, ból podbrzusza.
(ostatnia miesiączka 48 lat )
Zakres operacji: wycięcie macicy i przydatków
Wynik HP: ok.
Terapia hormonalna: nie

Postprzez olikkk » 10 mar 2015, o 23:49

Michalindo ode mnie też przytulaski :ymhug: buziaczki :-* i życzenia, zeby wreszcie skonczył się u Was ten szpital i wszystko zaczęlo wracać do normy, z pozytywnymy zakonczeniem leczenia szpitalnego męża i Ciebie :x
Odwagi Kochani, dużo tego, ale jak już to wszystko się skończy, urządzicie sobie wspaniałą ucztę radości, a na czym bedzie polegala, to juz sobie ustalicie wspolnie :ymsmug:
Buziaczki ogromniaste dla Ciebie :kolobok_air_kiss:
olikkk
olikkk
Glowny Moderator

Znieczulenie dolędźwiowe
od kwietnia 2010 roku

Postprzez eli-50 » 11 mar 2015, o 18:42

Michalindo sporo, sporo tego...Pamiętamy, myślimy i wspieramy %%- %%- %%- :ympray: . Trzymaj się kochana :ymhug:
eli
eli-50

Postprzez michalinda » 11 mar 2015, o 20:20

Dzisiaj mąż odebrał nasze wyniki rtg klatki piersiowej- u niego dzięki Bogu wszystko w porządku, u mnie nieznacznie powiększone serce w wymiarze poprzecznym, mam nadzieję, że nie jest to kolejny "bonus" od losu dla mnie. Jutro wizyta u operatora z wynikami, zobaczę, czy powie coś nowego. Przypomniało mi się, jak głupia się cieszyłam po łyżeczkowaniu i hist., że nie mam raka, a na ostatniej wizycie u onkologa dowiedziałam się, że to nie jest do końca tak, że wszystko będzie wiadomo po usunięciu macicy i hist. Czy któraś z was tak miała, ze po badaniu hist. okazywało się ok., a po operacji wychodziło jednak, że to nowotwór? Mam dzisiaj smutny dzień: ciągły kaszel, ból głowy-migrena i czarne myśli.
michalinda

Postprzez hopeless » 12 mar 2015, o 00:15

Michalindo! Faktycznie masz czarne myśli i trzeba je przegonić, Dlaczego zakładasz najgorszy scenariusz? Co ten onkolog Ci naopowiadał??? Ja nie rozumiem, jak można tak gnębić pacjentkę i mówić, że może coś jej znajdą skoro teraz ma dobre wyniki??? To jakiś absurd. Onkolog mojej mamy nigdy nie straszy, jaki to ma sens... Mama miała miesiąc temu łyżeczkowanie, wynik hp jest ok i nikt jej nie mówi, że może jednak będzie gorzej.
Swoją drogą, ile jeszcze tych wizyt za 250zł musisz zaliczyć żeby poznać termin operacji? Naciskaj na tego lekarza nie się określi.
Wasz Hopiś
hopeless

Postprzez olikkk » 12 mar 2015, o 01:10

Michalindo nie dziwię się, ze masz czarne myśli, jeśli lekarz funduje Ci tak pocieszjace teksty :kolobok_facepalm:
Ciesz się dziś, ze wyniki badań męża są ok :-) Co znaczą Twoje odchylenia od normy, nie mam pojecia, ale zamartwiać się na zapas, nie polecam [-x
Mam nadzieję, że jutro już dowiesz więcej szczegółów na temat terminu operacji, żeby wreszcie zakonczyc jeden temat :ympray:
Niech to choróbsko wreszcie Cię opuści :-*
Czekam na relację z wizyty u operatora :x
olikkk
olikkk
Glowny Moderator

Znieczulenie dolędźwiowe