Nie wiem co się dzieje ze mną, ale od kilku dni mam uderzenia gorąca (zaczęło się jeszcze w czasie upałów, więc wydawało mi się normalne, ale teraz jest chłodniej a ja po prostu płynę), znów mam nocne poty, jak zaraz po operacji i zawroty głowy. Nie wiem co o tym sądzić. Z powodu torbieli od kilku miesięcy przyjmuję hormony, obecnie plastry oesclim 50, więc chyba nie powinno być takich objawów? Martwię się swoim samopoczuciem. Do tej pory tylko w pierwszych trzech tygodniach po operacji wystąpiło u mnie coś takiego. Czy to efekt usunięcia macicy, czy objawy naturalnej menopauzy przyspieszone przez operację?
napiszcie, czy coś takiego komuś się przydarzyło i co robić, bo czuję się koszmarnie? 

nastrojowe mniejsze tylko przed miesiączką(której nie ma)...bolą zawiasy dłoni i stopy...ale idzie wytrzymać..
usunięta macica 1 marzec 2011.łódzkie..1965..
Ja mam jajniki i nie stosuję żadnej terapii hormonalnej a w czasie tych upałów miałam takie buchnięcia, że aż strach. Co chwila prawie kapało mi po nosie, po plecach i piersiach płynął wodospad. Wszyscy się pocili, ale jak patrzyłam na koleżanki to aż tak źle z nimi nie było jak ze mną. Teraz, jak się ochłodziło, jest trochę lepiej, ale każdej nocy jestem niemożliwie zlana potem. I póki co, czekam co będzie dalej, bo żeby nie to, to czuję się bardzo dobrze. Ale nie wiem jak to jest u Ciebie, bo z hormonami bywa różnie, może są jakoś źle ustawione. Może warto jednak skonsultować do z ginem. 

następną wizytę mam we wrześniu. Oesclim jak na razie sprawdzał się w moim przypadku. Na początku miałam inne - ale strasznie mi ciśnienie skakało po nich i źle się czułam. Czuję, że te moje jajniki w ogóle nie pracują przez torbiele i pewnie będą do usunięcia
ale chciałabym odwlec tę chwilę na jak najdłużej. Nie palę się do powtórki operacji. Dzięki dziewczyny za rady. serdecznie pozdrawiam