Forum nie zastępuje lekarza. Nie traktuj rad jako diagnozy.

Pewnie zdecyduję się na operację, bo bardzo już tym wszystkim jestem wymęczona, a innego rozwiązania jak na razie żaden lekarz nie chce mi zaproponować. Mam nadzieję, że tak jak już się wszystko trochę podgoi, to tak jak Ty odżyję, choć to czego naczytałam się w internecie w żaden sposób pozytywnie nie nastraja. Nie da się tego inaczej nazwać- jestem przerażona. W środę mam mieć biopsję, oby jeszcze jakiś nowy problem się nie pojawił.
ale mam nadzieję, że jak zwykle u zdecydowanej większości okaże się, że strach ma wielkie oczy

Dziękuję
Bardzo chciałabym mieć już to za sobą. Mam pytanie. Czy Syrenki, które miały usuwaną macicę z jajowodami ,cięcie poprzeczne miały wyłacznie narkozę? Odniosłam wrażenie, że przynajmniej kilka Syrenek miało znieczulenie dolędźwiowe. Pytałam lekarza o dolędźwiowe, a on odpowiedział mi, że w tym przypadku (usunięcie macicy) tylko narkoza. Chyba jakimś szczególnym przypadkiem nie jestem, więc nie wiem dlaczego. Od kogo zależy wybór sposobu znieczulenia, od operatora czy anestezjologa? Jeśli będę miała pewność, że takie znieczulenie jest możliwe, to będę się upierać, żeby mi zrobili. ( przerażają mnie środki zwiotczające i respirator za mnie oddychający )

na "dziwne rzeczy", ciągle uczucie jakiegoś niepokoju typu "coś bym zjadała ale nie wiem co" i tak się zapycham i tyję... Też tak miałyście?
Trzymam za Ciebie kciuki:)
, a znieczulenie lędźwiowe- że się zanudzę! Oni 1,5 będą cieli a ja co mam robić? u dentysty przynajmniej patrzy się w jakiś telewizorek, a tu? a jak jeszcze coś będzie szło nie tak, i wszystko słyszę?? hi hi... takie mam myśli głupie. Miałam cc 25 lat temu - koszmarne uczucie braku czucia w nogach i czy to czucie wróci....
mam nadzieję, ze dotrwają w przyzwoitym stanie jeszcze 9 dni
Ja swymi stópkami zajmuję się sama:) Gdzieś czytałam, że nie powinno się mieć lakieru/hybryd. Nie doczytałam tylko, czy dotyczy to tylko łapek, czy również stóp. Dziewczyny na pewno, nam podpowiedzą. Nie wiem tez jak duże mam zakupić "majtasy" (jeden, dwa, trzy rozmiary większe?)bo Syrenki pisały, że po operacji brzucho bardzo spuchnięte. Normalnie do najszczuplejszych nie należę, więc po operacji nie wiem czego mogę się spodziewać, a "wyprawkę" trzeba pomału kompletować...

Powrót do Przygotowały się z naszą pomocą
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości