Nie znalazł się nikt, kto by zaopiekował się Tobą po operacji ?
Uważaj na siebie

Forum nie zastępuje lekarza. Nie traktuj rad jako diagnozy.

W pierwszych dniach nawet gotowe obiadki dostawałam, teraz już jestem bardziej samoobsługowa
Zwolnienie dostałam na 30 dni, więc leniuchuję, trochę spaceruję po mieszkaniu, trochę odpoczywam, jakoś leci. Przed i po operacji schudłam, dlatego nawet nie przejmuję się tym, że roztyję się przez drastyczne zmniejszenie ilości ruchu 
i bardzo dobrze

We wtorek ledwo doczłapałam do sklepiku za najbliższym skrzyżowaniem, w środę już poszłam na dłuższe (ale lekkie) zakupy - bolało, ale dało się przeżyć, wczoraj zrobiłam dwie 40-minutowe trasy autem - okazało się, że bezproblemowo, dziś znowu dłuższe zakupy i już prawie bez dyskomfortu. Jedyne czego się wciąż boję to kichać, bo to było straszne przeżycie w pierwszym tygodniu po operacji
Polecam sposób, który ktoś tu kiedyś podawał: jak czujesz, że zbiera się na kichnięcie, to przyciśnij mocno otwartą dłoń do nosa - to naprawdę działa i chroni przed masakrycznym odczuciem, że wszystko w środku pęka od kichnięcia 
jednak bądź czujna i cały czas uważaj na siebie, pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do pełni sił

Staram się uważać i nie przesadzać, zresztą wewnętrzne szwy nie pozwalają mi o tym zapominać 
uważać
i pomalutku wracać do pełnej formy

a Ty uważaj na siebie i wracaj szybciutko do pełni sił 
Powrót do Przygotowały się z naszą pomocą
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości