piszesz że TK wyszło że wszystko masz czyste to pierwszy punkt by wyjść z tego paskudztwa druga to dobre nastawienie a ostatni to odpowiednie leczenie czyli operacja ileczenie uzupełniające jeżeli będzie takie potrzebne ,.Agnieszko węzły chłonne usuwa się nawet wtedy jak są czyste ,bo one mogą rozsiewać nowotwór po całym organizmie tak tłumaczył mi (...........) który mnie operował co do wiedzy o nowotworach nikt takiej nie posiada ,ale nie czytaj nic w internecie ja gdy dowiedziałam się ze jestem chora każdy wynik oglądałam w internecie i o mało nie wylądowałam w wariatkowie ,nie wiedziałam jeszcze o forum syrenek ,to one bardzo mi pomogły i wspierały i tak jest do dziś ,,co do wycięcia węzłów to może zbierać się chłonka ,czasem mam nogi opuchnięte ,,ale nie martw się to najmniejszy kłopot trzymaj się i nie poddawaj
Maria
Agnieszko witaj ,przykro mi ze Ciebie to też spotkało.Początki są bardzo trudne,przede wszystkim należy unikać czytania w Internecie,o rokowaniach itd to wiem z własnego doświadczenia nie pomaga.Dobrze,ze znalazłaś forum Syrenek,jeżeli będziesz miała pytania chętnie pomożemy i podpowiemy.Pytasz o węzły chłonne,ja jestem po radykalnej operacji 28 miesiecy,po chemii od ostatniego kursu minęło 21 miesiecy.Ja nie mialam usuwanych węzłów chłonnych okoloaortalnych,onkolog na mojej pierwszej wizycie po operacji podczas kwalifikacji do leczenia pytał czy chcę je usunąć.Odpowiedziałam,ze jeżeli jeszcze teraz nie muszę to nie chcę znów iść pod nóż.Powiedział dobra decyzja.Z tego co mówiły kobiety na oddziale onko są problemy z puchnieciem.nóg,po usunięciu tych węzłów.Więcej nie wiem.Jeszcze jedno jak juz dojdziesz do siebie w sensie pogodzisz się z diagnozą,stawaj do walki o swoje zdrowie,wiem ze diagnoza przewraca nasz świat do góry nogami.Z rakiem można żyć,inaczej ale można.Pozdrawiam i trzymam kciuki.Jeżeli będziesz miała jeszcze jakieś pytania możesz do mnie napisać.Pozdrawiam Gośka.
Otrzymałam teraz informacje iż zostałam zarejestrowana na brachyterapie i mam oczekiwać na telefon. Moje pytanie co to ta brachyterapia? Jak przebiega? Jakie są skutki uboczne i dlaczego tak dużo? 
przecież wsparcie czekało w pogotowiu , a tu cisza

na pewno pomogą dziewczynom które czekają na zabieg ,trochę się dziwię że dopiero teraz będą robili wynik złośliwości przecież to podstawa leczenia ,ale każde CO ma inne procedury ,może obejdzie się bez naświetlań trzymam kciuki ,pisz jak będziesz wiedziała coś więcej