Forum nie zastępuje lekarza. Nie traktuj rad jako diagnozy.

strach ma zawsze wielkie oczy, skoro masz już wyznaczony termin zabiegu, to postaraj się skupić na przygotowaniu do niego, a wszystko będzie dobrze, pozdrawiam

Jeśli próbowałaś już innych sposobów i jesteś umęczona skutkami mięśniaków, to chyba najlepsze wyjście. Miałam operację usunięcia macicy z jajowodami prawie 3 miesiące temu, cięcie pionowe. Ani przez chwilę nie żałuję decyzji, w moim przypadku ta operacja przywróciła mi zdrowie i normalne życie (długotrwała anemia i bardzo obfite przedłużające się miesiączki na pewno nieciekawie wpływały na mnie). Nie miałam też żadnych nieprzewidzianych powikłań w czasie operacji i po niej. Rozmawiaj przed operacją z lekarzem, zadawaj pytania jeśli tylko masz. Przygotuj się dobrze "logistycznie" i bądź dobrej myśli - na pewno informacje na forum oraz wszystkie pomocne i życzliwe kobietki pomogą Ci przejść przez czas rekonwalescencji. Pozdrawiam serdecznie 

skoro masz już wyznaczony termin ,to nie odwołuj już ,dasz radę ,tak jak my tutaj wszystkie.ja mam takie ciecie pionowe ,2,5 roku po operacji staje się mniej widoczne .trzymaj się . 
, prawdą jest, że nawet wolałam tradycyjną operację niż laparoskopię i tutaj zgodzę się w 100% że jak otworzy to wszystko zobaczy.Basiu 65 - ja jestem jak uciekająca panna młoda - już dwa razy uciekłam od operacji, ale do trzech razy sztuka jak mówią z tej już nie ucieknę - małżonek mi nie pozwoli
Eli 50 - dziękuję bardzo.Magda_ gdańsk pozdrawiam serdecznie mieszkasz w moim ukochanym po Wrocławiu mieście! Ja mam wyniki super, pomimo długich miesiączek 8-10 dni nigdy nie miałam anemii, mój organizm chyba przyzwyczaił się do tej sytuacji i "obcych" w moim ciele, ale niestety mięśniaki uciskają na pęcherz i jelita. Ewika - dziękuję za wsparcie, dam radę.
Bardzo się cieszę, że trafiłam na to forum. 

wiadomo, ze każda z nas inaczej dochodzi do siebie. No i mam zakupić majtki pooperacyjne znalazłam takie: http://anita-sklep.pl/pl/p/figi-po-ciaz ... 1885-/3828 macie jakieś doświadczenia z takimi "majteczkami"? 

Ja pracuje przy biurku, Poszłam do pracy po prawie 3 miesiacach,

. Jutro mam wizytę u swojego ginekologa, wyniki zrobione - ok, ekg zrobione - ok, cytologia wyszła super - normalnie zdrowy okaz jestem 
Sudokrem dla dzieci szybko i sprawnie załatwił sprawę 

ale jak będzie trzeba, to zepnę dupsko i zostanę w domu - zdrowie najważniejsze. Pozdrawiam 
Zaczynam odliczać dni.Powrót do Przygotowały się z naszą pomocą
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości