Forum nie zastępuje lekarza. Nie traktuj rad jako diagnozy.
a nie uzależnia. Brzuch po dłuższym dreptaniu ciągnie w dół. Do trzech miesięcy odczucia są różne, czasami nieprzyjemne. W środku goi się do pół roku.
a ja gapa, nie przywitałam Ciebie w naszym wariatkowie

. To jest bardzo pocieszajace dla mnie .duzo czytam na ten temat w internecie tzn .o tym jak wyglada życie po usunieciu macicy i nie nastraja mnie to optymistycznie ...Moze to był błąd ze nie przygotowałem sie do tego przed zabiegiem ,ale wtedy nie wiem czy nie byłabym dłużej ze swoimi mięśniakami ...Syrop kupiłam czekam na efekty
. Jutro minie 3 tygodnie od operacji , brzuch dalej obolaly , po 1 godzinie spaceru rana piecze i boli . Pewnie to jeszcze zbyt krótki czas ... Prosze jeszcze o jedna radę , mam prawie cały czas wzięcia , biorę espumisan max , niestety niewiele pomaga . Moze ktoś zna inny lepszy środek ???.
usunięta macica 1 marzec 2011.łódzkie..1965..
Zawsze byłam strasznie ,,szybka kobietą,, pare rzeczy robiłam naraz , sama z siatami ze sklepu ,wszystko sama....A teraz trzeba zwolnić i to duzo . Pierwszy raz jestem na zwolnieniu i z tąd duzo czasu na rozmyslania ....Dziś byłam u swojego ginekologa i powiedział ze wszystko jest ok i od listopada śmiało mogę iść do pracy Jakoś sobie tego jeszcze nie wyobrażam , ale moze za dwa tygodnie będzie duzo lepiej . Taka mam nadzieję!
miesiąc zwolnienia nawet dla biurwy to za mało. Poproś i jeszcze trochę wolnego, nawet rodzinnego lekarza. Ginekolog zrobił swoje, wygoiło się i koniec. Ale każdy jest inny i jeszcze miesiąc odpoczynku by się przydał. O siatach zapomnij, trzeba na razie żwolnić tempo
ale Viki ma rację daj sobie jeszcze przynajmniej listopad na odpoczynek ,zwolnienie wypisać może lekarz rodzinny odpoczywaj i dbaj o siebie pozdrawiam . 
pozdrawiam i życzę zdrowia 

a lekarze bardzo często mówią, że można już wracać do pracy, trzeba trochę namarudzić, że jesteś jeszcze słaba i nie dasz rady przez 8 godz. pracować i tp. pozdrawiam

i tyle pisze do mnie ! Bardzo sie cieszę i dziękuje wam ! Jeśli chodzi o powrót do pracy to szczerze nie wyobrażam sobie , ale pracuje w prywatnej małej firmie i nie bardzo ma mnie kto zastąpić ....Pracuje w przychodni , dziennie mamy czasem 40 pacjentów więc muszę byc ,, szybka,, z tym teraz cieżko ... Jak nie dam rady to z powrotem pójdę na L4. Dziewczyny powiedzie mi prosze o pasie albo majtkach uciskających . Na początku chodziłam w tych ,,gatkach,,cały czas a teraz przeczytałam ze nie mozna jak było cięcie poprzeczne! Próbowałam zmienić sobie w opisie datę swojej operacji bo oczywiście źle wpisałam , ale nie bardzo umiem, pokombinuję jeszcze . (Operacje miałam 30 września 2016). Jeśli chodzi o syrop Lactulosum ,bardzo mnie bolal brzuch i choć działał dobrze to musiałam go odstawić
Teraz dla odmiany po trzech tygodniach zaparć i stosowania czopków mam stan zapalny hemoroidow . Strasznie bolą ...Koszmar po prostu ! Jutro rano bede pić siemie lniane i wodę z suszonych śliwek , ale teraz to aż sie boje iść do toalety ... Jeden plus to to ze nie czuję jak brzuch boli , bo tyłek bardziej . Przepraszam jeśli trochę chaotycznie pisze ale nie chciałam niczego pominąć . Pozdrawiam wszystkie Syrenki!!! 
spodnie luźne, ciuchy swobodne. Na jakiś czas trzeba zapomnieć o elegancji i zaprzyjaźnić się z oponką 

a tego to na pewno będzie za dużo

Powrót do Najczęstsze dolegliwości po usunięciu macicy i jak sobie z nimi radzić
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości