przez Anetta R. » 3 lut 2016, o 09:53
mario, jeśli masz problem z pęcherzem, to mimo bólu powinnaś pić jak najwięcej, żeby wypłukiwać z niego ewentualne bakterie, które mogą doprowadzić do zakażenia całego układu moczowego. Sama mam problem z pęcherzem, więc domyślam się, o jakim bólu piszesz. Możesz wziąć też Buscopan albo No-Spę lub Pyralginę - ta pomaga mi najbardziej, a pęcherz potrafi boleć mnie tak, i to nie tylko, gdy idę siusiu, że chodzę zgięta wpół. Nie wiem, co jest przyczyną Twojego bólu, ale u mnie problem z pęcherzem pojawił się po operacji onkologicznej - pęcherz nie opróżnia się do końca, a zastój w nim powoduje wodonercze mojej jedynej nerki. Dwa lata temu miałam przez to urosepsę, a trzy miesiące później znów byłam o włos od niej i wtedy założono mi do moczowodu cewnik DJ, który ma odbarczać nerkę i chronić ją przed wodonerczem. Cewnik na nerkę pomaga, ale niestety powoduje różne dolegliwości ze strony pęcherza, między innymi jego ból. Żuravit to suplement, ja jem codziennie garść, a czasami więcej, suszonej żurawiny.