Forum nie zastępuje lekarza. Nie traktuj rad jako diagnozy.

jestem taki dziwak, że wolę wszystko wiedzieć i być na wszystko przygotowana nie lubię niespodzianek Aniu pozdrów mamę i niech się trzyma
a Tobie jeszcze raz dzięki za tak obszerne wyjaśnienia pozdrawiam 
a propo choroby, dowiedziałam się na naświetlaniach że osobom po operacjach onkologicznych przysługuje zasiłek pielęgnacyjny trzeba złożyć wniosek o przyznanie stopnia niepełnosprawności i wtedy jest komisja lekarzy którzy oceniają czy stopień jest umiarkowany czy znaczny, czy któraś z syrenek załatwiała coś takiego? pozdrawiam 

Mario z tym orzekaniem to sprawa wygląda następująco.Najlepiej załatwiać to w czasie leczenia (chemia,radioterapia,itd)Najlepiej,dlatego ze wówczas jest szansa ze takowy zasiłek otrzymac jest to kwota 153,00 zł.Ja dokumenty składalam w PCPR w NYSIE,miałam orzeczenie lekarskie z Gliwic,dostałam stopień umiarkowany i niestety przy tym stopniu nie przyznają kasy.Musi być stopień znaczny.Kobiety z którymi rozmawiałam załatwialy to w trakcie chemii i otrzymały stopień znaczny,ja po i już nie dostałam.Gdybys miala jeszcze jakies pyt pisz.Pizdrawiam.
pozdrawiam 
Mario co do decyzji lekarz Tobie nie powie jaki stopień masz przyznany,tego się dowiesz drogą pocztową?tak też było iW moim przypadku.Najpierw komisja,badanie,krotki wywiad i wychodzisz z gabinetu z info ze decyzje otrzymasz poczta.Więc jak się stawisz na komisję od razu powiedz to orzecznikowi hihi,później nie będziesz miała już okazji.Co do Gliwic,wczoraj byłam na tk a na 16,02 mam wyznaczony termin kontroli,dopiero wtedy będę wiedziała co i jak.A co u cb Mario?
pozdrawiam trzymaj się 

Mario dziekuje,mam taka nadzieję.Trzymaj się 

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość