Forum nie zastępuje lekarza. Nie traktuj rad jako diagnozy.

ja też mam nadwagę i zawsze odkąd pamiętam się odchudzałam z różnymi efektami bo chudłam ale moje zrywy były krótkie i jak się domyślasz zawsze były efekty jojo a teraz gdy zachorowałam nie myślę o wadze ale o tym ile mi jeszcze zostało życia i wierz mi teraz jeżdżę na radioterapię a tam widzę tyle cierpienia i płaczu że odechciewa się myśleć o rzeczach nieistotnych, ja wiem Mario że otyłość to nie tylko sprawa estetyki ale i zdrowia ale trzeba wszystko robić z głową i dobrze że masz fachowca który Ci pomoże życzę Ci by waga poszła w dół i odezwij się jeszcze powodzenia

ja mialam tylko operacje jak narazie nic iecej a Pani dietetyk wie o mojej chorobie mialam operacje 2 lata temu ...w sierpniu mineło ..nie mialam chemi ani naswietlen ..wycieli i tak narazie jest ..pozdrawiam Ciebie i wszystkie kobietki 
Mario jeżeli tak się sprawy mają to śmiało, dietetyk z pewnością jest sprawdzony i dobierze dla ciebie odpowiednią dietę. Pozdrawiam i trzymam kciuki za powodzenie 
:) 
jak będziesz trzymała się diety to na pewno schudniesz tylko trzeba mieć silną wolę ja jej niestety nie mam ,chciałabym schudnąć szybko i dużo ale tak się niestety nie da zawsze, dopada mnie efekt jojo i za chwilę znowu się odchudzam z takim samym skutkiem ,Mario zastanawia mnie jednak inna kwestia piszesz że nie miałaś chemii ,ani radioterapii to jak byłaś leczona?masz nowotwór trzonu G2 ja mam G3 i muszę mieć radioterapię i brachterapię
pozdrawiam i pisz jakie są efekty odchudzania

za efekty kuracji odchodzącej, mam nadzieję, że ta dieta będzie polegała na rezygnacji lub ograniczeniu produktów, które powodują gromadzenie się w organizmie nadmiaru tłuszczu oraz włączeniu produków, powodujących większe spalanie nagromadzonego tłuszczu, a nie stosowaniu suplementów diety
Jednym słowem chodzi o zmianę sposobu odżywiania i wyrobienie prawidłowych nawyków. Jestem pewna, że pod okiem dobrego dietetyka pozbędziesz się nadmiaru kilogramów. Musisz uzbroić się w cierpliwość, gdyż potrzeba na to czasu, bo nie można chudnąć za dużo w ciągu miesiąca.

.Mario nie wolno Ci tak myśleć
że jak nie miałaś żadnego leczenia uzupełniającego to byłaś gorzej leczona .Widać lekarze uznali że takie leczenie starczy,co do komunikatywności pacjent -lekarz mam tak samo ,jestem dla niej tylko kolejnym numerkiem, o wszystko muszę się ją pytać,Wiesz Mario myślałam że wszyscy lekarze są tacy sami ,ale nie czekając na kolejne naświetlanie i rozmawiając z innymi pacjentkami dziewczyny chwalą swoich lekarzy, ja gdyby nie nasze kochane syrenki chore na raka nie wiedziałabym nic ,na ostatniej wizycie powiedziałam mojej pani doktor że kręci mi się w głowie często po prostu idę, i za chwilę już nie wiem co się stało ,ostatnim razem rozbiłam głowę synowa musiała zawieść mnie na pogotowie na założenie szwów, pani doktor zapytała czy czytałam kartkę którą dała mi do podpisania z skutkami ubocznymi na początku naświetlań ? odp że tak, no to ma pani skutki, odpowiedz pani doktor bardzo mnie zszokowała ,ale cóż nie każdy jest lekarzem z powołania pozdrawiam moja imienniczko

pozdrawiam 
synowa zawsze mnie wysłucha ,ale sama rozumiesz to młoda kobieta więc nie o wszystkim da się porozmawiać miłego wieczorku Ci życzę 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości