Viki nie mam na razie żadnej widomości, jak coś będę wiedziała dam znać. Też czekam teraz będziemy szydełkować a dla mnie to magia.
Iwonko Flaszeczki umyć, pozbawić etykietek i pomalować farbą jaka została na przykład po odnawianiu mieszkanka, grunt żeby była jasna podobna tłem do serwetki. Malujemy/ tapujemy gąbką, są specjalne ale może też być zwykła do naczyń. Raz przy razie pac pac - czasami wystarczy jedna warstwa a jak nie to druga. Potem z serwetek takich do usteczek wycierania, wycinamy wzorki, kwiatki i inne takie, rozwarstwiamy serwetkę czyli białe 2 warstwy odczepiamy od kolorowej i naklejamy na butelkę klejem do decoupagu. Klej rozprowadzamy miękkim pędzelkiem potem delikatnie przykładamy serwetkę i nanosimy jeszcze raz klej. Po wyschnięciu lakierujemy ja używam kleju półmatowego szybkoschnącego Altax do kupienia w każdym sklepie budowlanym. Lakieruję 3 razy.
Klej i serwetki pojedyncze wzory można kupić na allegro na olx lub w niektórych pasmanteriach

są też specjalistyczne sklepy wysyłkowe w których kupisz zestaw dla początkujących.
Najlepiej jakbyś w googlach o decoupagu pooglądała kilka filmików ja się z tego uczyłam. To nie jest trudne naprawdę.
Powodzenia życzę