Mam nadzieję, że wizyta u doktorka potwierdzi, ze wszystko wraca do normy, choć wydaję Ci się, ze zbyt wolno
Pozdrawiam Cię cieplutko

Forum nie zastępuje lekarza. Nie traktuj rad jako diagnozy.

Jutro jednak mam zrobić i dzwonić do pani dr, zobaczymy co wyjdzie, jeśli będzie nieciekawie to w przyszłym tygodniu będziemy robiły posiew. Wczoraj wracając jeszcze chyba się doprawiłam bo...wracając zmokliśmy, chlupało mi w trampkach, na szczęście gabinet mam jakieś 15 minut od domu. Po powrocie nogi do ciepłej wody i ubrałam skarpety Powiedziałam pani dr o tym "ciągnącym" brzuchu w czasie chodzenia no i bólach, kłuciach. Powiedziała, że to ma prawo tak boleć, wcześniej nic w tym miejscu się nie czuje a potem faktycznie tak może być, w sumie to już do Was to wiedziałam. Dziś mam wrażenie, ze wszystko mnie boli (ale nie na tyle by potrzebne były tabletki p/bólowe). Przyznałam się pani dr.., ze ostatnio mało chodziłam, że mnie wytrzęsło w poniedziałek. Kazała mi spacerować! Opisałam jej, ze jak trzymam brzuch przy chodzeniu to jest ok, w domu tego tak nie czuję, bo wiadomo małe odcinki w domu się robi. A wczoraj dałam radę, szliśmy z mężem w deszczu, burzy hihi
) Tak sobie też myślę, że te moje bóle moze tez zwiastują miesiączkę, która powinna byc 1 sierpnia w sobote. To co pisałam 24 lipca okazało się nią nie być, jednorazowe niewielkie plamienie ranne. Ściskam mocno Kochane
boli mnie caly brzuch i kłuje, tak jak przy jajnikach przeziębionych, a jeszcze trochę robiłam porządków w ciuchach, poschylałam się, niby ciuchy są lekkie, potem jeszcze włosy nad wanną mylam i wysuszyłam suszarką. No i...ciśnienie mi dziś tak ktoś podniósł, że myslalam, że mnie trafi! Dawno tak się nie zdenerwowałam! Furaginum biorę dopiero od wczoraj, zapisane przez panią ginekolog czopki dopiero 2, ech jakos tak dziwnie dzisiaj 

Furaginum średnio mi pomogło, zrobiłam sobie w koncu badanie moczu, niestety robiłam je w pierwszy dzień miesiaczki bo tak przypadło. Wyszły mi podwyższone wyniki erytrocytów (norma 20/ u mnie 29), bakterii (norma do 400, u mnie 419), kryształów (norm do 60, u mnie 82). No i ..dość liczne kryształy szczawianu wapnia! Skonsultowałam to z moją panią ginekolog, badanie mam powtórzyć po miesiączce a szczawiany ...to raczej w kierunku kamicy nerkowej idą jak doczytałam. Jeśli to dalej będzie to czeka mnie konsultacja z urologiem. Dalej mam brać furaginę tylko nie 3 razy dziennie a 1 raz na noc po 2 tabletki. USG brzucha miałam robione przed operacją 9 maja, wówczas wyszedł mi poszerzony kielich UKM prawej nerki, byłam na konsultacji u urologa, zrobił mi dodatkowe USG, to było w czerwcu, nic się na szczęście nie działo a teraz ,,,,wylazły mi te szczawiany:( Pani ginekolog powiedziała, że mam brac jeszcze NO SPĘ jak sie coś będzie działo, ale brałam ją tylko 2 dni w czasie miesiaczki, wczoraj pobolewała mnie nerka ale nie było to jakiś ból wymagający czegoś przeciwbólowego. Cały czas mam takie kłucia w brzuchu ale to też falowe przy chodzeniu bardziej ale to juz wcześniej pisałam. No i ...nie rozmawiam już z wszechwiedzącymi z mojej rodziny...bo teksty typu ..."co 5 tygodni po operacji a ty tak się czujesz..." raczej mi nie pomagają. Ech tak to u mnie Kochane...

Dziękuję!

sama sobie w sumie jestem winna bo nie zareagowałam w szpitalu, nie skojarzyłam tak jak pisałam, wiem, ze to durnie brzmi ale czasu nie cofnę
Jutro mam kolejne badanie ogólne moczu a w czwartek wizyta umówiona juz u urologa, miałam szczęście bo dziś jak zajrzałam na rejestrację on line ...to do 26 sierpnia nie ma terminów. A to na prawdę przesympatyczny ale i przede wszystkim rzeczowy lekarz!W czasie wizyty będę miała USG. Wczoraj miałam taki szalony dzien, że nawet nie miałam czasu myśleć czy coś mnie boli, czy kłuje
Zadzwoniłam do Redłowa do szpitala czy już jest wynik HP, okazało się, ze o dziwo był...no ale jakie było moje zdziwienie ...jak dojechałam...że owszem jest ale tylko część, to co leży już od dawna! Spotkałam akurat Kierownika Oddziału Gin- Położniczego, podeszłam do niego spytałam o ten wynik czy może spojrzeć i on dopiero mi uświadomił, że to pierwszy wynik, który patomorfolog sporządza po operacji. "Mięśniak gładkokomórkowy macicy. Badanie w trybie zwykłym w toku" HP ma być za tydzień. Spytałam od razu czy te bóle, ciągnięcia czy są normalne, powiedział mi, że tak, to jeszcze trochę potrwa. Dzięki Wam Syrenkom to tez wiem ale jak już go spotkałam to spytałam, poza tym jest bardzo miły, nie zbywa człowieka, pamiętał mnie z konsultacji, z obchodów. No i druga rzecz mój piech wczoraj wlazł w krzaczory i jak wyszedł z nich zaczął głowę na bok przechylać, nie dał dotknąc ucha, ja już spanikowana bo sama w domu, zadzwoniłam do weta mojego itd...dobrze, ze nie miał mnie kto do niego zawieźć, bo przyszła potem moja koleżanka, obejrzała tego mojego panikarza i okazało sie, ze księciunia musialo coś uczulić, żeby było śmieszniej jest alergikiem! i jak ja panikarzem! Nawet nie da sobie włosów z pedzelka na ogonie wyciać już jest szał! Nooo czyli miałam na czym się wczoraj skupić! dla odmiany nie na swoim brzuchu! Ściskam mocno i pozdrawiam!

brzuch mnie boli
Dziś zrobiłam kolejne badanie ogólne moczu. W porównaniu z tym z ubiegłego tygodnia mam tylko jedną wartość podwyższoną - erytrocyty (miałam 29, dziś 35), nie ma nic już na temat licznych kryształów szczawianów wapnia, bakterie zleciały z 415 do 60, kryształy i śluz w normie. Dzwoniłam do mojej pani ginekolog, uzgodniłyśmy, że teraz wizyta u urologa! No i zmieniłam sobie wcześniej umówioną godzinę by pójść szybciej, nie na 10.30 a na 8.50:) będe pierwsza! Nooo głupotą mogę się pochwalić jak mało kto jak zaczęłam czytać o infekcjach dróg moczowych itd, co podrażnia pęcherz! ..KAWA!.Brakowało mi jej przez 3 czy 4 tygodnie i po tym czasie wpadłam w trans...po 3- 4 filiżanki dziennie. Na szczęście nie piję już 100% naturalnej a mieszaną - 30% kawy instant i 70% zbożowa. Ale to i tak za dużo!

Jestem dobrej myśli bo to na prawdę dobry lekarz, młody ledwo po 30
ale podejście do pacjentów ma takie jakie powinno być, nie czujesz się jak intruz. Trzymajcie za mnie kciuki Kochane! A jeszcze dziś sama sobie dowaliłam, szczypie mnie w środku i kłuje bo zachciało mi się sprzątania by się czymś zająć. Sama z psem jestem w domu do poniedziałku to takie durnoty się człowieka imają 
Powrót do Trafiłam do Was po operacji usunięcia macicy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości