Denerwacja pęcherza - 3 tygodnie po operacji.

Re: Denerwacja pęcherza - 3 tygodnie po operacji.

Postprzez olikkk » 26 lis 2014, o 12:57

Krysiu kontrola po operacji u lekarza, który nie zna Twojego skomplikowanego problemu jest nieporozumieniem :-(
Miejmy nadzieję, że przy kolejnym pobycie w szpitalu na usuniecie szyny, będzie obecna Twoja lekarka i porozmawiasz z nią o wszystkim co Cię nurtuje raz jeszcze.
Życzę Ci, żeby tym razem już wszystko potoczyło się wg palnu, bez dodatkowych "atrakcji" a problemy które jeszcze Ci dokuczają niech wreszcie się skończą :x
Pozdrawiam cieplutko :-*
olikkk
olikkk
Glowny Moderator

Data operacji: 23 lutego 2010
Metoda operacji, zabiegu: cięcie poprzeczne
Powód operacji, zabiegu: Mięśniaki macicy
Zakres operacji: Usunięcie macicy z przydatkami
Znieczulenie dolędźwiowe
Wynik HP: OK
Terapia hormonalna: Systen 50
od kwietnia 2010 roku
Na wyraźne efekty czakałam ok 2 miesięcy

Postprzez eli-50 » 26 lis 2014, o 13:09

Krysiu to może wkurzać X( . Też tak myślę, że szyny mogą powodować ucisk na pęcherz. Nawet jak się szwy zdejmie już jest o wiele lepiej. Pozdrawiam cieplutko i życzę pomyślnego podejścia 3 grudnia %%- :x
eli
eli-50

Data operacji: 11 marca 2010
Powód operacji, zabiegu: mięśniaki macicy, polipy i cysty na jajnikach
Zakres operacji: usunięcie macicy z przydatkami i szyjką, pełna narkoza
Terapia hormonalna: wprowadzona w 5 dobie po operacji (kolejno Climara, Fem 7, Systen 50 ), po 6 latach htz stopniowo odstawiona

Postprzez Grażyna57 » 26 lis 2014, o 19:15

KRYSIU witam Ciebie serdecznie :ymhug: czytałam z dużym zainteresowaniem Twoje wpisy. Boże kobieto ile Ty przeszłaś #:-s
Życzę Tobie kochana dużo zdrówka i wiele radości :ymhug: :x :-*
To na szczęście %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%-
Grażyna57

Data operacji: 13 maja 2014
Powód operacji, zabiegu: 3x łyżeczkowanie, plamienia jak były, tak są nadal, ból podbrzusza.
(ostatnia miesiączka 48 lat )
Zakres operacji: wycięcie macicy i przydatków
Wynik HP: ok.
Terapia hormonalna: nie

Postprzez krysia » 26 lis 2014, o 19:32

Bardzo Wam dziękuję Kochane Syrenki ..
Ja też mam nadzieje, że w środę spotkam moją Panią Ordynator ( we wtorek wraca z urlopu ).
Wczoraj czułam się w klinice trochę jak kretynka , jak mi po moich doświadczeniach , lekarka każe brać żurawinę , czy pestki dyni i pyta mnie czy znam coś takiego jak nasiadöwki ... Miałam wrażenie, że ktoś tu jest na niewłaściwym miejscu .
...Moje serce, to jest muzyk improwizujący,
co ma własny styl i rytm,
ale, gdy gorąco kocha, wtedy gra jak nikt,,,
krysia

Data operacji: 20 października 2014
Metoda operacji, zabiegu: laparoskopia
Powód operacji, zabiegu: Denerwacja pęcherza ( 5 operacja od lutego 2013 w zakresie urologicznym )
Zakres operacji: Usunięta ZDROWA macica i szyjka macicy.
podczas operacji denerwacji pęcherza bardzoo silny krwotok spowodowany prawdopodobnie zrostami i przeprowadzono histerektomię dla ratowania życia.
Wynik HP: Ok
Terapia hormonalna: Brak

Postprzez MałaMi1980 » 26 lis 2014, o 20:11

Krysiu witam Cię jeszcze raz bardzo serdecznie. Jeśli masz do mnie jakieś pytania - dawaj. Chętnie odpowiem na wszystkie. Jeśli czytałaś moją historię to mniej więcej wiesz przez co przeszłam. Póki co - kochana głowa do góry. W Twoim przypadku utrata macicy jest napewno szokiem, bo sama wiem, co przeżyłam jak wyłożyli mi zakres mojej operacji ginekologicznej na pół godziny przed operacją (miała być oszczędzająca - była radykalna). Ale kochana - głowa do góry. Po co Ci ta macica? Mnie tam bez niej dobrze. Jedyne co - nie będę mieć więcej dzieci. Ale z tym się pogodziłam. Ciesz się brakiem okresu i bezpiecznym seksem - to dobra motywacja na dzień dzisiejszy :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
MałaMi1980

Data operacji: 26 września 2013
Metoda operacji, zabiegu: cięcie pionowe
Powód operacji, zabiegu: Rak szyjki macicy I B1
Zakres operacji: Podłużne otwarcie powłok jamy brzusznej.Całkowite rozszerzone wycięcie macicy z przydatkami sposobem Wertheima
Terapia hormonalna: Lenzetto

Postprzez krysia » 26 lis 2014, o 21:22

Mała Mi witam Cię bardzo serdecznie w moich progach i dziękuję za chęć pomocy, to dla mnie bardzo ważne . :)
Teraz na razie żyję środą i zabiegiem, potem będę zastanawiała się co dalej .

Fakt, że macica już mi niepotrzebna, ale jakoś by mi było raźniej, gdybym miała świadomy wpływ na jej usunięcie . Nie rozpamiętuję tego już, ale wczoraj lekarka w ogóle nie zainteresowała się tym, że jestem miesiąc po usunięciu , tylko stwierdziła, że w środku wszystko wygląda dobrze, a nie było żadnego pytania , czy mam w tym względzie dolegliwości. Poczułam się, jak bym w ogóle nie miała tej operacji, bo to się zdarzyło tylko przypadkiem .
krysia

Powód operacji, zabiegu: Denerwacja pęcherza ( 5 operacja od lutego 2013 w zakresie urologicznym )
podczas operacji denerwacji pęcherza bardzoo silny krwotok spowodowany prawdopodobnie zrostami i przeprowadzono histerektomię dla ratowania życia.

Postprzez MałaMi1980 » 26 lis 2014, o 21:40

Krysiu to nie do uwierzenia, że takie rzeczy dzieją się w zagranicznym szpitalu... Bo jeśli dobrze rozumiem mieszkasz w Niemczech. Hmmm u mnie było nieco inaczej. Okazało się, że moje problemy były spowodowane pierwszą operacją, ale bądź co bądź na opiekę lekarską nigdy nie narzekałam. Dostęp do informacji o stanie zdrowia - w sumie też bez zarzutu. Tylko wiesz - ja to taka franca jestem. Łaziłam za tymi lekarzami jak wariatka co chwilę i po prostu z uporem maniaka pytałam, żeby rozwiać wszelkie wątpliwości. Niektórzy lekarze mieli mnie pewnie już dość, ale tak szczerze? Miałam to gdzieś. Są od tego jak du.. od sr... Nauczyłam się w czasie choroby jednego: jeśli sama o siebie nie zadbasz, nie załatwisz, nie dopytasz i nie zgnębisz to raczej niewielu lekarzy wykaże w tym własną inicjatywę. Najlepiej wspominam pobyt w Klinice w Katowicach na ul. Francuskiej. Tam lekarze (różni) przychodzili parę razy dziennie i pytali jak się czujesz. Sami od siebie.
MałaMi1980

Zakres operacji: Podłużne otwarcie powłok jamy brzusznej.Całkowite rozszerzone wycięcie macicy z przydatkami sposobem Wertheima

Postprzez krysia » 27 lis 2014, o 08:58

Mała Mi zarażasz pozytywną energią i Twoja siła do walki jest bardzo motywująca . W Niemczech nie ma absolutnie praktyki, że lekarz przychodzi do pacjenta po operacji .
Po ostatniej operacji, pierwszy raz lekarka do mnie przyszła, bo musiała się tłumaczyć z tego dlaczego wycieli mi macicę.
Mała Mi - ul. Francuska w Katowicach, kojarzy mi się z Biblioteką Uniwersytecką ( często tam dawniej bywałam), gdyż UŚ był moją uczelnią :)
A i zapamiętam Twoje określenie do czego jest lekarz, będę ich Twym sposobem ścigała.

Duży buziak i podziękowania za dobre rady :)
krysia

Postprzez olikkk » 30 lis 2014, o 15:34

Krysiu doczytałam w innym wątku, że przyśpieszono Twój zabieg i już jutro jedziesz do szpitala , życzę Ci żeby wszystko poszło dobrze i żeby zakończyły się wszystkie Twoje dotychczasowe problemy :-*
Niecierpliwie będę czekała na dobre wieści ;;)
olikkk
olikkk
Glowny Moderator

Data operacji: 23 lutego 2010
Powód operacji, zabiegu: Mięśniaki macicy
Zakres operacji: Usunięcie macicy z przydatkami
Znieczulenie dolędźwiowe
Terapia hormonalna: Systen 50
od kwietnia 2010 roku
Na wyraźne efekty czakałam ok 2 miesięcy

Postprzez krysia » 30 lis 2014, o 15:55

Dziękuję bardzo Olikkk :)

Termin operacji przesuwał mój mąż , ze względu na to, że w środę planowany jest pogrzeb wujka. Operacja ze środy miała być przesunięta na później. Niestety faceci nie do końca myślą i wyszło to tak, że nawet jak wyjdę we wtorek ze szpitala ( pełna narkoza) , będę zbyt słaba by uczestniczyć w uroczystościach pogrzebowych.

Jutro mam stawić się na 7.30 i mam nadzieję, że wszystko tym razem pójdzie dobrze .
krysia

Postprzez ismena » 30 lis 2014, o 15:57

Krysiu, powiem tak: Mała Mi na własnej skórze przekonała się jak zadbać o siebie i swoje zdrowie i w jaki sposób postępować z lekarzami aby , przynajmniej w stosunku do Ciebie przypomnieli sobie kim są i po co są ... i dla kogo

a powiedzenie MałejMi to jedno z ulubionych powiedzeń mojego taty :x :x

trzymam kciuki, powodzenia :-bd
ismenka
ismena

Data operacji: 14 kwietnia 2014
Powód operacji, zabiegu: obfite miesiączki, niedokrwistość z niedoboru żelaza i kwasu foliowego, mięśniaki
Zakres operacji: amputacja trzonu macicy z jajowodami
Wynik HP: ok
Terapia hormonalna: Najpierw Orgametril potem Activelle w celu całkowitego wyeliminowania miesiączek - po 4 mies.brak zadowalających efektow. po operacji nic nie biore

Postprzez ismena » 30 lis 2014, o 16:00

no , fakt :D trochę myslenie Twojego męża mnie zaskoczyło :D ale cóż, może tak miało być??? lepiej nie zastanawiać się nad tym, będzie dobrze, a wujek z całą pewnością wolałby Cię widzieć zdrową i szczęśliwą niż chorą i z jego powodu odsuwającą zabieg który ma Ci pomóc.

Będzie dobrze :ymhug: :ymhug: :ymhug:
ismenka
ismena

Powód operacji, zabiegu: obfite miesiączki, niedokrwistość z niedoboru żelaza i kwasu foliowego, mięśniaki
Terapia hormonalna: Najpierw Orgametril potem Activelle w celu całkowitego wyeliminowania miesiączek - po 4 mies.brak zadowalających efektow. po operacji nic nie biore

Postprzez krysia » 30 lis 2014, o 16:06

Dokładnie Ismenko, powiedzenie Małej Mi od jutra testuję na sobie i nie dam się lekarzom zbywać , w końcu oni są dla Nas chorych .

Dziękuję Ci :)
krysia

Postprzez Diara » 1 gru 2014, o 01:37

Krysiu :ymhug: kciuki mocno zaciśnięte, będzie dobrze, :ymhug: a wujek z całą pewnością nie będzie miał Ci za złe nieobecności na pogrzebie, duchem będziesz obecna a to najważniejsze ... Bardzo Ci współczuję tych trudnych dni, trzymaj się Syrenko kochana :ymhug:
Obrazek
Diara

Data operacji: 10 kwietnia 2013
Powód operacji, zabiegu: mięśniaki
Zakres operacji: trzon macicy i jajowody
Terapia hormonalna: Estrofem - tabl. przez 6 m-cy, od lutego NIC i jest o.k.

Postprzez laguna » 1 gru 2014, o 06:57

Krysiu, pewnie już się zbierasz do szpitala, weź i ode mnie trochę zielska na szczęście %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%-
laguna

Data operacji: 20 października 2011
Powód operacji, zabiegu: guz jajnika
Zakres operacji: Usunięcie jajnika
Wynik HP: endometrialny guz jajnika granicznej złośliwości
Terapia hormonalna: Nie

Postprzez ismena » 1 gru 2014, o 08:52

Ja też trzymam kciuki - z taką obstawą nie ma szans aby coś się nie udało :ymhug: :ymhug: :ymhug: :ymhug: :ymhug: :ymhug: :ymhug: %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%- @};- %%-
ismenka
ismena

Postprzez sten.ia » 1 gru 2014, o 09:37

Krysiu to jeszcze odemnie zielsko na szczęście %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%-
%%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%-
sten.ia
sten.ia

Data operacji: 23 września 2014
Powód operacji, zabiegu: nawracający polip ,endometrium
Zakres operacji: usuniecie trzonu z przydatkami
Wynik HP: nie potrzeba
Terapia hormonalna: nie potrzeba

Postprzez iwon62510 » 1 gru 2014, o 15:28

Krysiu.. :x :x
Obrazek usunięta macica 1 marzec 2011.łódzkie..1965..
iwon62510

Data operacji: 1 marca 2011
Powód operacji, zabiegu: mięśniakowata macica
Zakres operacji: usunięcie macicy
Terapia hormonalna: HTZ Estrofem..2,5 roku...teraz przerwa

Postprzez MałaMi1980 » 1 gru 2014, o 17:22

Krysiu trzymam za Ciebie kciukasy :-bd Wszystko będzie dobrze. Daj znać co i jak i pamiętaj - z uporem maniaka bombarduj pytaniami i rozwiewaj wszelkie wątpliwości, które Cię trapią.Lekarz nie robi Ci łaski - to jego zakichany obowiązek wyczerpująco i zrozumiale odpowiedzieć na wszystkie interesujące Cię kwestie. Nie daj się zbyć i nie miej skrupułów. Ściskam Cię kochana mocno, całuję i czekam z dziewczynami na info od Ciebie.
MałaMi1980

Postprzez eli-50 » 1 gru 2014, o 17:48

Krysiu %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- :x
eli
eli-50

Data operacji: 11 marca 2010
Powód operacji, zabiegu: mięśniaki macicy, polipy i cysty na jajnikach
Zakres operacji: usunięcie macicy z przydatkami i szyjką, pełna narkoza
Terapia hormonalna: wprowadzona w 5 dobie po operacji (kolejno Climara, Fem 7, Systen 50 ), po 6 latach htz stopniowo odstawiona

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Trafiłam do Was po operacji usunięcia macicy