Forum nie zastępuje lekarza. Nie traktuj rad jako diagnozy.
na szczęście u mnie nie jest to alergiczne, uczuleniowe czy inne jakies tam. Typowe uderzenia gorąca, ale z tak czerwoną gębą że szok. Najgorsza to jest ta siatka naczynek na wierzchu, jakbym miała twarz pokrytą czerwona pajęczyną !!!!!!!! ale mija i wyglądam potem "normalnie" ( o ile w ogóle mój wygląd można nazwać normalnym
).
I gdzie tu sprawiedliwość. 

Oj ale to też be......
usunięta macica 1 marzec 2011.łódzkie..1965..
.Mnie lekarz też nie chciał dać hormonów zaraz po operacji myśleliśmy że się obejdzie bez terapii ale jak same widzicie nie udało się no miała to być krótka kuracja hormonalna na wyrównanie usokojenie organizmu ponieważ jak to powiedział ,,taka drastyczna operacja w pani wieku jest szokiem dla organizmu,, i miała rację,teraz proponuje odstawienie hormonów nawet próbowałam brać tylko Vagifem 10 mikrogramów ale niestety.
a co do ziołowych preparatów to wydaje mi się że przy małych problemach mogą pomóc,,,,,,jeszcze jedno któraś z was pisałą że takie uderzenia gorąca poty zimno itd.itd. trzeba przetrzymać bo tak widocznie ma być,ja pytałam o to lekaża i powiedział ze po to są leki żeby sobie pomagać a nie męczyć się ponieważ niektóre dolegliwości należy leczyć szczególnie w młodym wieku
no jak by na to nie patrzyć menopauza nie pojawia się raczej kiedy się ma 30 lat
pozdrawiam wszystkie dobrego samopoczucia życzę
. Wczoraj mnie oświecił taka wizja w dodatku mam podwyższony wynik d-dimerów. i klops ja oszaleje chyba. chciałabym żeby tylko ta głowa się tak nie zawracała bo jest to uciążliwe.
nie wiem czy to można tak odrywać i naklejać byle kiedy w końcu to lek prawda
gdyby ten mój doktorek był bliżej to poszła się poradzić a tak jedź 100km
ale różaniec odmówiłam może mnie tam na górze zrozumieją.
bo nie chcę znowu wpaść w jakiś dołek więc uśmiecham się do Was SYRENKI i SPOKOJNEJ NOCY ŻYCZĘ

. Jak tez cały czas szukam idealnego rozwiązania bo mam te zawroty głowy ( nie chwaląc sie 2 dni nie miałm) . Nie wiem co jest grane szukanie na oślep rozwiązania mnie wnerwia bo codzienność jest męcząca. jak człowiek niedomaga to jest zły. Ja w czwartek rozmawiałam z doktorkiem przez tel i kazał mi powtórzyć badanie d-dimerów i przesłać (on nie wie czemu te zawroty głowy ale obstawia zakrzepice żył a mam podniesione wyniki). a co do htz w zaszczyku to ja sie dobrze czułam po nim po operacji . może to jest rozwiązanie . A zażywałaś tabletki ? całuski 
Mówią,że ważniejsze jest INR ale ja nie doktor a obserwuję ojca po ostrej zakrzepicy i dwóch zatorach płucnych. Plastry biorę i nic się nie dzieje a 12 lat brałam tabletki anty.
to ładnie z waszej strony
nie napisałąm dokładnie wszystkiego o sobie bo po prostu nie mam siły pisać co się ze mna działo od kiedy skończyłam 8 lat

Powrót do Pytania i wątpliwości dotyczące stosowania terapii hormonalnej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości