Niskie libido..

Niskie libido..

Postprzez INES1988 » 11 cze 2025, o 23:02

Jestem ponad rok po operacji usunięcia trzonu macicy. Moim głównym problemem jest totalny brak ochoty na sex. Byłam u ginekologa, robiłam badania, poziom hormonów mam dobry, nie mam menopauzy ale czuję się zimna jak głaz..a sex uprawiam tylko z poczucia obowiązku...Czasem wspomagam się winem i to trochę pomaga ale nie mogę ciągle pić...C
Może macie jakieś sprawdzone sposoby, żeby znowu się zaczęło chcieć..?
INES1988

Data operacji: 9 maja 2024
Metoda operacji, zabiegu: cięcie poprzeczne
Powód operacji, zabiegu: Powikłanie po cięciu cesarskim.
Zakres operacji: Amputacja trzonu macicy wraz z jajowodami.
Wynik HP: X
Terapia hormonalna: X

Re: Niskie libido..

Postprzez ASAJ75 » 12 cze 2025, o 10:56

Skoro ze strony ciała i hormonów wszystko jest ok, to coś w głowie siedzi…
Mam koleżankę , która wspomaga się jakimiś tabsami, jeśli chcesz zapytam ją jak się nazywają , ale to dopiero po Bożym Ciele bo jest teraz na egzotycznym urlopie…
Pomyśl o zakupie „pingwinka”, np. W SuperPharm, on wspaniale pobudza…
Ja zauważyłam, że kompletnie nie mam ochoty na sex( a u mnie menopauza, więc jestem usprawiedliwiona), taki na szybko, jak zwykle, gdy śpiąca córa za ścianą, bo męczy mńie łażenie na paluszkach, szeptanie itp. Ale za to gdy wyjedziemy na weekend, albo Młoda wyjdzie a my zostajemy sami na włościach i tak sobie powolutku planujemy, kawka, spacerek, leniwy prysznic, to się zachciewa…
Co nie zmienia faktu, że bardziej bywa dla mnie pociągające poczytanie książki z kawką na tarasie niż kotłowanie się w pościeli…
Z drugiej strony może nasze chłopaki powinny zacząć się bardziej starać…Ja mówię mężowi, że gra wstępna trwa cały dzień. Skutecznie potrafi mnie odstraszyć gdy łazi po chałupie , beka i puszcza bąki, żaląc się że do obiadu była kapusta i go wzdyma, a potem zaczyna się przymilać…To jak płachta na byka na mnie działa… A On nie rozumie o co ja się czepiam🤦‍♀️.

Jakby nie patrzeć, powodzenia!
ASAJ75

Data operacji: 5 lipca 2022
Metoda operacji, zabiegu: laparoskopia
Powód operacji, zabiegu: Rak trzonu macicy G3
Zakres operacji: Usunięcie macicy, jajowodów -22.03.22, jajników, węzłów chłonnych-05.07.22
Wynik HP: W jednym z 13 usuniętych węzłów przerzut nowotworu
Terapia hormonalna: Nie

Postprzez INES1988 » 13 cze 2025, o 21:48

Asaj75 rozbawiła mnie na maxa Twoja odpowiedź🙂 ale tak jest, też uważam, że faceci nie starają się tak jak powinni.
Chętnie dowiem się ci to za tabsy, zawsze lepiej coś łykać, niż raczyć się winem co kilka dni:/
Wydaje mi się, że u mnie jest to spowodowane pogorszeniem współżycia po operacji. Starałam się jakoś to poprawić, wmawiałam sobie, że może potrzeba czasu ale teraz już niczego sobie nie wmawiam. Sex stał się mi niepotrzebny ale mój partner ma swoje potrzeby, mamy po 37 lat, mamy kilku letnie dzieci i w końcu moglibyśmy odrzuca w tej sferze a tu klops...Chcę coś z tym zrobić, dla związku.
INES1988

Postprzez Anita71 » 2 lip 2025, o 21:07

Asajko fajnie napisane :D
U mnie praktycznie od operacji czyli ponad 6 lat brak libido, popęd zanikł.
Anita71

Data operacji: 17 grudnia 2018
Powód operacji, zabiegu: ogniska rozrostu gruczołowego z atypią w obrębie polipa endometrialnego, mięśniaki
Zakres operacji: wycięcie macicy z przydatkami
Wynik HP: wynik jak po wyłyżeczkowaniu
Terapia hormonalna: nie miałam

Postprzez ASAJ75 » 4 lip 2025, o 17:30

Ines- niestety, koleżanka dostała te cudowne tabsy raz, od znajomego policjanta, który zarekwirował to komuś wracającemu z Indii. Nie pamięta nazwy, ale to było coś niezbyt legalnego. Ale działało podobno bosko!!! Niezawodnie i na pół nocy. Wyłącznie dla kobiet…
Więc… zostaje wino i niebączący partner😂😂😂
ASAJ75

Data operacji: 5 lipca 2022
Metoda operacji, zabiegu: laparoskopia
Powód operacji, zabiegu: Rak trzonu macicy G3
Zakres operacji: Usunięcie macicy, jajowodów -22.03.22, jajników, węzłów chłonnych-05.07.22
Wynik HP: W jednym z 13 usuniętych węzłów przerzut nowotworu
Terapia hormonalna: Nie

Postprzez INES1988 » 5 lip 2025, o 10:08

INES1988

Powrót do Współżycie po usunieciu macicy