2 tygodnie l4

2 tygodnie l4

Postprzez Samanti » 16 maja 2024, o 13:12

Jestem dzień po operacji usunięcia trzonu i macicy i jajników drogą laparoskopową. W szpitalu powiedzieli, że mogą dać tylko 2 tygodnie zwolnienia, bo coś tam się pozmieniało w przypadku laparoskopii.
Czy któraś z Was też miała tak krótkie l4,?
Nie chcę się ze szpitalem kłócić, ale przeraża mnie fakt powrotu do pracy na wysokich obrotach po tak krótkim czasie. Co radzicie?
Samanti

Data operacji: 15 maja 2024
Metoda operacji, zabiegu: laparoskopia
Powód operacji, zabiegu: Mięśniak
Zakres operacji: Trzon macicy i jajowody
Wynik HP: Ok
Terapia hormonalna: Brak

Re: 2 tygodnie l4

Postprzez WarszawskaSyrenka » 18 maja 2024, o 16:04

Ja dostałam 4 tygodnie bez problemu. Zawsze możesz udać się do internisty z prośbą o przedłużenie. :)
WarszawskaSyrenka

Data operacji: 23 kwietnia 2024
Powód operacji, zabiegu: EIN, przerost endometrium z atypią, brak odpowiedzi na leczenie oszczędzające płodność
Zakres operacji: Macica z jajowodami
Wynik HP: Czekam na wynik :)
Terapia hormonalna: -

Re: 2 tygodnie l4

Postprzez ASAJ75 » 19 maja 2024, o 10:25

Przedłüżą Ci albo podczas kontroli, albo nawet w POZ. W 2 tygodnie w środku się nie zagoisz- nie można siedzieć ani stać długo w jednej pozycji, Boże broń dźwigać.
W szpitalu gadają głupoty, nie ma żądnych przepisów ile się należy zwolnienia za konkretną procedurę- wszystko zależy od lekarza i tego jak goi się pacjent.
Wkurza mnie, że ginekolodzy zaczynają te operacje traktować jak wyciśnięcie pryszcza. A potem się dziwią skąd tyle powikłań🤦‍♀️
ASAJ75

Data operacji: 5 lipca 2022
Powód operacji, zabiegu: Rak trzonu macicy G3
Zakres operacji: Usunięcie macicy, jajowodów -22.03.22, jajników, węzłów chłonnych-05.07.22
Wynik HP: W jednym z 13 usuniętych węzłów przerzut nowotworu
Terapia hormonalna: Nie

Powrót do Zwolnienie chorobowe po operacji usuniecia macicy