przez Loudres » 16 maja 2023, o 15:17
Jeszcze w szpitalu podpisywałam zgodę na zabranie wszystkiego przez uniwersytet dla uczniów do badań. Tłumaczyli nam, że oni to utylizują po badaniu przez patomorfologa. Więc chyba nie mam możliwości tego zabrać.
Ogólnie właśnie jestem słabo poinformowana przez lekarza wydającego wynik. A nie wiedziałam o co pytać. W poniedziałek mam wizytę u swojej gin ale ona nie jest onkologiem. Chyba zapisze się jeszcze dodatkowo do onkologa. Bo zaskakuje mnie że nie mam nic zaleconego prócz badań u ginekologa z USG co 3 miesiące. Jedyne co znalazłam w internecie to badania kobiet właśnie z tym typem guza i niestety on też potrafi dawać przerzuty. Bardzo mnie to martwi. Było napisane, że właśnie przez to że zmiana nie jest określona dokładnie jest bagatelizowana często i jest nieprawidłowa diagnostyka.
Jestem trochę rozżalona, bo potrzebuje pokierowania za rękę a nie czytania w internecie co dalej..
Chyba jutro zapisze się do onkologa jeszcze, i tak chciałam miec USG piersi bo nigdy nie miałam badania a w tej sytuacji chyba powinnam.