Och Hug, tęsknię za kaszami, za płatkami pełnoziarnistymi i chlebem z ziarenkami. Radioterapia na razie skutecznie wybiła mi to z głowy- wszystko takie niezdrowe teraz mi służy- rozgotowany ryż, miękki makaron i biały chleb- wszystko inne mnie czyści. Paradoks, źe w radioterapii sprawdza się dieta niezdrowa( biała mąka np) , a to co zdrowe organizm odrzuca…
Dziś mam taką jazdę, że już nawet po suchej bułce czyści. I boli brzuch i to co jest jego zwieńczeniem bardzo… Najchętniej bym nic nie jadła, ale z drugiej strony czuję głód. Ech, wezmę stoperan i córa poszła po mrożone jagody. Mogę z całą mocą stwierdzić, że radio jest dla mnie bardziej wyczerpująca niż chemia była. Och jeszcze tylko 5x…
Asaj nie wiem czym się różnią leki na biegunkę ,ale u nas działa bardziej Laremid niż Stoperan. Dwie tabletki od razu i jak jeszcze pójdziesz na kibelek to jeszcze jedna. Trzymaj się kochana
Zakres operacji: Zmodyfikowane radykalne wycięcie macicy z przydatkami. Limfadenektomia miedniczna.
Wynik HP: rak gruczołowy endometrialny G3, nacieka >50% grubości mięśniówki, podścielisko szyjki macicy z naciekiem raka, , LVSI+, surowicówka, przymacicza, jajniki, jajowody bez nacieków raka, węzły chłonne bez zmian nowotworowych, brak widocznych cech naciekania pni nerwowych, linie cięcia chirurgicznego bez zmian nowotworowych. minimalny margines resekcji chirurgicznej na przymacicach 0,1cm
Dla mnie biegunkotworcza jest laktoza😁 a jestem prawie 2 miesiące po zakończeniu radio i brachy. ...inne produkty sporadycznie.. Ale i tak się cieszę że nie miałam odczynów skórnych poza zaczerwienieniem. Choć mam fałdy na brzuchu i mogło się podziac
Hmmm, przesadziłam, bo jestem zakorkowana dziś… Dobrze że nie było tych jagód😜. Mam Ganelo 4 naświetlenia do końca i skóra nie ucierpiała, mam nadzieję że już nie ucierpi. Lekarze mówili, źe to jest tak obliczona dawka, że teraz poparzenia zdarzają się sporadycznie.