Zakres operacji: Zmodyfikowane radykalne wycięcie macicy z przydatkami. Limfadenektomia miedniczna.
Wynik HP: rak gruczołowy endometrialny G3, nacieka >50% grubości mięśniówki, podścielisko szyjki macicy z naciekiem raka, , LVSI+, surowicówka, przymacicza, jajniki, jajowody bez nacieków raka, węzły chłonne bez zmian nowotworowych, brak widocznych cech naciekania pni nerwowych, linie cięcia chirurgicznego bez zmian nowotworowych. minimalny margines resekcji chirurgicznej na przymacicach 0,1cm
Zakres operacji: Zmodyfikowane radykalne wycięcie macicy z przydatkami. Limfadenektomia miedniczna.
Wynik HP: rak gruczołowy endometrialny G3, nacieka >50% grubości mięśniówki, podścielisko szyjki macicy z naciekiem raka, , LVSI+, surowicówka, przymacicza, jajniki, jajowody bez nacieków raka, węzły chłonne bez zmian nowotworowych, brak widocznych cech naciekania pni nerwowych, linie cięcia chirurgicznego bez zmian nowotworowych. minimalny margines resekcji chirurgicznej na przymacicach 0,1cm
Hej, znalazlam sie w szpitalu na endokrynologii, mam guzek na nadnerczu, zanim mnie zoperuja ginekologicznie, musza zdiagnozowac to cholerstwo, w zaleznosci od diagnozy musze byc przygotowana hormonalnie do operacji bym i im nie zeszła w trakcie zabiegu. W poniedzialek powinno byc to wiadomo. Trzymajcie za mnie kciuki mocno.
Mirosława dobrze że jesteś pod kontrolą niech robią lekarze co do nich należy najlepiej jak potrafią. Rozumiem, że po rozpoznaniu, zdiagnozowaniu guzka w nadnerczu kolejnym etapem jest operacja ginekologiczna?
Nic sie nie uklada, guzek nadnercza jest niejednoznaczny, tez moze byc zlosliwy, mam miec robione pety, czekam na termin, wtedy bedzie wiecej wiadomo. Na razie nie wiadomo kiedy bede operowana. Najwczesniej za dwa tygodnie, tyle trwa przygotowanie do operacji w przypadku guzow chromochlonnych, musze brac leki wyrownujace hormony stresu, by nie dostac w trakcie operacji przelomu cisnieniowego, ktory moze byc smiertelny. Mam dosyc.
Styneczka dobrze radzi Miroslawo najpierw poczekaj na wyniki wiem że to trudne tak czekać bez stresu, ale stres każdemu szkodzi a jak sama piszesz musisz uważać i się uspokoić. Pracujesz, jesteś na zwolnieniu lekarskim?