Forum nie zastępuje lekarza. Nie traktuj rad jako diagnozy.
vika45 napisał(a):Ciasto podstawowe. 5 jaj ubić ze szklanką cukru, dodać 1 szkl oleju, 3szkl mąki i 2 łyźeczki proszku. Ciasto dość gęste. Owoce w zaleźności od sezonu. Jabłka w plasterkach, śliwki, truskawki,jagody, rabarbar, maliny ostatnio nawet czerwoną porzeczkę dałam. Owoce mieszam w cieście. Piekę na termoobiegu w 160 stopniach. Moźna to ciasto wymieszać widelcem i piec w prodiźu. Piekłam na campingu bo walały się jabłka.
olikkk napisał(a):To ja dorzucę ostanio sprawdzone ciasto biszkoptowe ze śliwkami, szybkie, łatwe, tanie i pyszne
https://youtu.be/00tDBiDwe5E
eli-50 napisał(a):Muszę w końcu spróbować, ale ciągle nie mam czasu
eli-50 napisał(a):Przed mrożeniem blanszuję fasolkę szparagową i grzyby, a marchewkę i pietruszkę nie. Czy włoszczyznę najlepiej mrozić surową ?
Powrót do Nasze hobby, sport, rozrywka , przepisy, porady, diety, kultura itp ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości