Forum nie zastępuje lekarza. Nie traktuj rad jako diagnozy.
Przeleżałam i przespałam całą niedzielę. Na szczęście po tej regeneracji ból zelżał i dziś troszke już tylko kłucia czuję, plamień również żadnych nie było więc nie panikuję, ale pluję sobie w twarz za mój kretynizm!! Na bank nabawiłam się przez to jakichś zrostów
Toć to, wysiłek niesamowity ,praktycznie cały czas skaczesz ! Oczywiście nie dźwigać ale jeszcze jest też za wcześnie na takie ekscesy ,bo Ci się coś zerwie ,opadnie ....
Bulbinka
Ja nawet słyszałam osobiście jak lekarz twierdził, że po kilku tygodniach wszystko mogę robić
ale na szczęście już wcześniej wiedziałam, że uważać należy bardzo co najmniej do 6 miesięcy. To powtarzał mój ginekolog i to samo powtarzamy naszym Syrenkom nieustannie, choćby nie wiem jak dobrze się czuły i na co pozwalał lekarz. My wiemy lepiej z własnego doświadczenia i wielu Tobie podobnych dziewczyn, że zbyt szybki powrót do obowiązków i dźwigania niestety nie popłaca 

Pozdrawiam Was również cieplutko 
usunięta macica 1 marzec 2011.łódzkie..1965..
. Syrenki dobrze radzą 
Wyszlam do domku na trzeci dzien po operacji i chociaz w szpitalu dostalam rano tylko bulke z maslem ,to w domu kazal mi wszystko jesc, dziwne . Kazdy lekarz jest inny i w kazdym szpitalu panuja inne zwyczaje , pozdrawiam serdecznie
coś podobnego i ja usłyszałam od swojego lekarza operatora. Ale wolałam posłuchać też rad doświadczonych Syrenek. I uważam, że lepiej na zimne dmuchać niż z czymś przeholować i potem się męczyć. Moja gin też uważa, że ostrożność jest w naszym przypadku bardzo wskazana i to na stale jeśli idzie o dźwiganie
. Pozdrawiam cieplutko 
A na dźwiganie bardzo uważam, bo mnie mój gin przestrzegał bardzo. Powiedział, że ćwiczenia owszem - po 3 miesiącach wprowadzać można, ale bardzo delikatne. 

Przesunęłam termin na połowę września jak wrócę z wakacji, a na razie postawiłam na basen. Ja wiem, że już tak do obrzydzenia o tym gryzmolę, ale naprawdę świetnie mi robi ta Zumba na samopuczucie i kondycję. Uwielbiam tańczyć a na dyskoteki w tym wieku już się przecież nie biega
a w domu tak samemu to już nie to samo
No błagam, nie straszcie, że już do końca życia powinnam sobie wszelkie aerobiki darować
Spokojne ćwiczenia u mnie się nie sprawdzają, zbyt monotonne i męczące zarazem jak na mój gust.

Cierpliwości, to najczęściej powtarzane słowo na naszym forum 

Bulbinka

Bulbinka

karola0051
Ostatni raz pisała w tym wątku:

Powrót do Na co uważać po usunięciu macicy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości