Szybkiego powrotu do całkowitego wyzdrowienia zycze

Forum nie zastępuje lekarza. Nie traktuj rad jako diagnozy.

Hej Ana:) Ja za to zaraz po zabiegu byłam w błogostanie przeciwbólowym po narkozie, potem jakąś morfinkę puscili, bylam na haju 2 doby. Potem już paracetamol. Nie wyrobiłabym raczej bez leków. Ale najgorsze były wzdęcia. Nie wiem, jak byloby bez leków. Mialam laparotomię. Pozdrowionka:)
Fajnie ,że już to masz za soba 😆
po kolei seria badań z krwi moczu EKG badanie ginekologiczne, wieczorem anestezjolog, i tabletka na spokojny sen. Rano mycie, znowu ginekolog z całą armią lekarzy i ordynatorem, poznałam wtedy mojego operatora. Koszulka, cewnikowanie, jeszcze raz podszedł operator, ponieważ wpadła jedna wolna sala operacyjna to byłam szybciej operowana. Przed wjazdem na salę operacyjną, takie pielęgniarki kierowały ruchem i miałam się im przestawić, wiesz żeby chyba wykluczyć jakiekolwiek pomylki osobowe, potem powitał mnie anestezjolog rozmowa z nim. A ponieważ nie dali mi premedykacji na oddziale bo przesunęli mnie w czasie i nie zdążyli to coś dostałam na sali, bo chyba za dużo gadałam. Potem przygotowanie w kręgosłup potem uśpienie,którego już nie pamiętam jak i nie pamiętam wybudzenia.
Potem czekasz na swój przedział, a nawet miejscówkę
Mając łóżko jesteś prawie pewna, że Cię z tego kursu nie usuną
Potem konduktor i kierownik pociągu kierują Cię na badania, pozwalają/ nie pozwalają spożywać posiłków, serwują jedzenia ze swojego Warsu
Na pewno będzie "rewizja osobista" zgodna ze współczesnymi trendami (np. usg), jak i w sposób tradycyjny (lewatywa).
Bywa, że nikt nic nie wie
Najgorsze są jednak wszelkie opóźnienia
Tak to wspominam

Uściski i buziaki

U mnie też tak to mniej więcej wyglądało.A wynik tomografii poznałam dopiero po operacji,bo na konsylium nie byłam a przed operacją zapomniałam źe wogóle miałam robione. 

. Najgorzej wspominam zakładanie cewnika i uważam, że powinien być zakładany już po znieczuleniu (tak jest np. w Anglii).
.
Na pewno będę miała jeszcze wiele pytan 

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości