Forum nie zastępuje lekarza. Nie traktuj rad jako diagnozy.

Ale to oszczedzanie sie to tylko na okres po operacji, to nie jest tak, ze juz zawsze nie bede mogla nosic duzo rzeczy?
Najważniejsze pozbyć się skorupiaka. 
mam pęcherz i pochwę na taśmach! Już wcześniej miałam plastyke pochwy i problemy z trzymaniem moczu. Teraz po pięciu latach jest ok.
witam Cię i ja

Tutaj, gdzie leze, mocno zanizam srednia wieku dlatego tez moze mialam takie obawy.

witam Cię i ja serdecznie

bede sie na pewno oszczedzac ma poczatku.

trzymam kciuki za dziś .
Miałam cięcie normalne, nie laparoskopię, ale mocniejsze przeciwbóle dostawałam tylko w dniu operacji, na następny dzień paracetamol w kroplówce, a potem poszłam do domu z zaleceniem brania ibupromu max w razie bólu. Oczywiście nie wierzyłam, że to wystarczy, więc miałam jakiś zapas mocniejszych leków, ale o dziwo jak najbardziej wystarczyło! Nawet tego ibupromu nie brałam codziennie. Także ból naprawdę szybko mija, zwłaszcza młodszy organizm szybciej się regeneruje.
Lekarka mi mówiła, że jeśli chodzi o dolegliwości dotyczące np. nietrzymania moczu, to w dużej mierze wpływ na to mają predyspozycje genetyczne, także wcale nie musi się to tak skończyć.
Nie musisz przed wyjazdami liczyć, czy akurat Cię nie dopadnie, koniec obaw z tyłu głowy, że przeciekniesz itp. To jest naprawdę ogromny plus i tej wersji się trzymaj

Powrót do Przygotowały się z naszą pomocą
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości