Forum nie zastępuje lekarza. Nie traktuj rad jako diagnozy.
usunięta macica 1 marzec 2011.łódzkie..1965..
i obyś mogła do nas zaglądać nie z powodu problemów, ale raczej jako doświadczony doradca i sympatyk naszego forum

i uważać trzeba bardzo zwłaszcza przez pierwszych 6 miesięcy 
itp. Więc moja laparoskopia nie była taka lekka ..niz jakby była tylko torbiel. Koleżanka po podobnej operacji bardzo kiepsko się czuła. A pani która miała laparoskopowo usuwane wszystko macicę i jajniki, dzień po operacji poszła do domu i bardzo dobrze się czuła i nie miała drenu. Sama się dziwiła że tak super się czuje. Każdy organizm jest inny, chociaż masz rację lepiej uważać i przede wszystkim nic ciężkiego nie nosić zwłaszcza jak się miało usuwaną macicę bo tam się musi dobrze zagoić. Nie mówię że jest to błaha operacja. Jak się za szybko forsuje to może skończyć się szpitalem tak jak u znajomej mojej mamy. Ale basen tak po trzech miesiącach to nie wiem czy nie jest już możliwy bo to przecież nie jest dzwiganie
Najlepiej wrócić jak najszybciej do normalnego życia ale niestety trzeba swoje odczekać 
Lekarz mówi zdrowa, wszystko wolno bo jest dobrze.Posłuchałam, trzy miesiące po operacji szyjnego tapetowałam przedpokój.Efekt-mąż mi wycierał kilka dni tyłek bo nie ruszyłam rękami.
taki na 100%

Dopiero dzisiaj zaglądam do Was, bo jak już wcześniej pisałam weekend spędziliśmy z mężem w SPA (taka urodzinowo-walnetynkowa randka
) było bardzo fajnie. Co do samopoczucia - czuję sie już bardzo dobrze, po hormonach mdłości przeszły, wracam do formy, na basenie byłam - wiem, ze wiele z Was mi pogrozi, ale musiałam spróbować. Z innymi sportami jeszcze trochę poczekam, ale pod koniec sezonu zamierzam wybrać się na narty (tak spokojnie zjechać chociaż kilka razy z górki
) Dietę też rozszerzam, ale uważam ze smażonymi potrawami ciężkostrawnymi. Myślę, że już może być tylko lepiej jeszcze tylko za 2 miesiące skontroluję tą nieszczęsną torbiel. Buziaki dla Wszystkich 

Powrót do Trafiłam do Was po operacji usunięcia macicy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości