Autor: iwon62510 22.09.11, 19:18
przepis baaardzo uproszczony /dwie wersje/w nawiasach
wersja łagodniejsza....
...Kaupsta pekińska-----pokroić
...2 pomidory moga być dojrzałe----pokroić w kostke
...1-2 czerwone papryki............!!--!!--
...1-2 cebule....................!!---!!--
....60 dkg wołowiny gulaszowej...
(można dorzucić warzywek utartych na jarzynowej tarce..marchew pietruszka seler)ale wtedy jest mniej ostra...
wszystko razem przesmażyć na oliwie (kapustę,paprykę ,pomidory,cebulę),a następnie wrzucić do garnka
dolać szklankę wody...dusić pod przykryciem do
zagotowania.....następnie dolać taką ilość wody ..ile chcesz mieć
zupy...wołowinę pokrój w grubą kostkę...wrzuć do warzyw ..gotuj do
miękkości...dopraw...jarzynką,pieprzem..imbirem...lub czerwoną ostrą
papryką...WSZYSTKO...SMACZNEGO!!!!!!
ps.jak kto woli można dodać łyżkę keczupu,lub koncentratu pomidorowego...
--
świeżynka-usunięta macica 1 marca 2011,mam 46 lat