Forum nie zastępuje lekarza. Nie traktuj rad jako diagnozy.
Ja też jestem 2 tygodnie po operacji usunięcia macicy i przydatków więc rozumiem Twój strach i obawy.Ale będzie dobrze
Tak jak podpowiadają Syrenki na wzdęcia Espumisan lub ulgix wzdęcia.
Wypuścili mnie bardzo szybko, a to z tego powodu, że na następny dzień mieli przewidzianych aż 10 operacji
! W dniu wypisu bóle bardzo mi dokuczały i miałam serdecznie dość więc mimo, że jestem oazą spokoju, to dowlokłam się do piguł i powiedziałam, że absolutnie koniecznie potrzebuje coś przeciwbólowego na wyjście i koniec. O dziwo, dostałam je wtedy bez problemu. Skorzystałam z Waszych rad i biorę Espumisan, a także No Spe. Pomagają, dziekuję
Staram się jeść lekkostrawnie, bo brzuszek mocno się buntuje i po każdym posiłku czuje nieprzyjemny, kolkowy ból. Czy będzie to długo trwać? Próbuję jeść zupki, ryż z jabłkiem pieczonym, mięsko gotowane i zwykłe białe pieczywo, tak mi powiedzieli w szpitalu. No i wmuszam w siebie wodę i herbatki ziołowe. W drugim tygodniu chciałabym już powoli wprowadzić jogurty i moją ukochaną owsianke. Mam nadzieję, że jelita zatrybią i zaczną ładnie współpracować
Pozdrawiam Was! 
Czuję wyraźną ulgę. Zauważyłam jeszcze, że po niecałym tygodniu od operacji już zaczynają mi wyłazić włosy w dużej ilości ..
Niestety operacja była przeprowadzona w narkozie więc to pewnie jej skutek uboczny. Czy już mogę zacząć stosować jakieś witaminki na wzmocnienie włosów czy to jeszcze za wcześnie? Mam w domu Vitapil i wcierkę Jantar.

Za chwilę mija miesiąc od mojej operacji. Czuję się już lepiej, na pewno również dzięki Waszemu wsparciu
Muszę jedynie pilnować się z jedzeniem, bo to jest czasem loteria - raz coś zjem i jest ok, a innym razem brzuszek się buntuje. Mam pytanie o wyjazd do sanatorium,bo wiem już, że mi się należy. Jaki mam czas od operacji na złożenie wniosku i czy długo teraz trzeba czekać na decyzję? Ściskam 

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości