Forum nie zastępuje lekarza. Nie traktuj rad jako diagnozy.
eli-50 napisał(a):Anitko tutaj napiszę o tych gołąbkach drobiowych w pekince
1/2 kg mielonego mięsa drobiowego
jajko
ryż ( dałam zawartość 1/2 saszetki )
pekinka ( największe liście )
marchewka
cebula, czosnek
przyprawy
1 łyżka mąki, koncentratu pomidorowego lub keczupu
W osolonej wodzie odparzyłam liście kapusty. Ugotowałam ryż. Mięso z jajem i przyprawami połączyłam z ostudzonym ryżem. Zawinęłam mięso w ostudzone liście. Obsmażyłam na oleju. Przełożyłam do wody po kapuście, przyprawiłam i dusiłam. Dodałam pokrojoną w kostkę cebulę, talarki marchewki i dalej dusiłam do miękkości. Pod koniec dorzuciłam czosnek i zagęściłam mąką, keczupem/koncentratem pomidorowym.
eli-50 napisał(a):Nie znoszę kminku, a cebulę i czosnek uwielbiam
Anita71 napisał(a):Czyli robicie tak jak ja zalewam zimną zagotowuję i gotuję, ewentualnie jak widzę że za bardzo się nagrzewa to wyłączam na chwilę i potem znowu zagotowuje.
olikkk napisał(a):Ja też wrzątkiem, wcześniej wycinając głąb żeby liście było łatwiej z niej zdejmować.
Wlewam wrzątek to tego otworu żeby dostała się między liście.
Powrót do Nasze hobby, sport, rozrywka , przepisy, porady, diety, kultura itp ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości