Forum nie zastępuje lekarza. Nie traktuj rad jako diagnozy.
Poziomkowa napisał(a):Stynko , woreczek daję po to by uchronić zakrętkę przed rdzą. Klasyczny woreczek śniadaniowy składam na pół, nakładam na słoik i zakręcam. Przez pierwsze dni słoiki trzymam w ciepłym miejscu, trzeba coś podłożyć pod słoiki ,bo cieknie zalewa. Potem do zimnej piwnicy ,jak ktoś taką posiada.U mnie ciepło więc postanowiłam przetrzymać na balkonie. Miłej pracy.
Stynka napisał(a):Pierwsza tura kapuchy posolona. Na jutro w planie kapuśniak ze świeżej kapusty
eli-50 napisał(a):A ja mam 3 kartony pigwy do przerobienia i na razie nie mam pomysłu. Wolałabym jak najmniej cukru użyć ....Może jakaś podpowiedź ?
eli-50 napisał(a):Widziałam już wcześniej tą stronę . Dzięki Hug za dobre chęci . W necie coś zawsze się znajdzie. Bardziej mi chodziło o sprawdzony przepis. Wcześniej robiłam nalewkę, ale za dużo cukru w niej jest.
Stynka napisał(a):Na bieżące spożycie ugotowałam kompot: cząstki pigwy z cząstkami jabłka. Wyszedł kwaskowy w smaku, ale nam wszystkim smakował. Nie dodałam cukru, choć myślę, że z łyżką cukru na litr-półtora byłby jeszcze smaczniejszy
Powrót do Nasze hobby, sport, rozrywka , przepisy, porady, diety, kultura itp ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości