Forum nie zastępuje lekarza. Nie traktuj rad jako diagnozy.

. Dzięki Hug za dobre chęci
. W necie coś zawsze się znajdzie. Bardziej mi chodziło o sprawdzony przepis. Wcześniej robiłam nalewkę, ale za dużo cukru w niej jest.
. U mnie akurat obrodziło drzewko
. Owoce duże w kształcie gruszki.

Chcę się jednak podzielić podsłuchaną rozmową. Czekałam w barze na danie na wynos dla mamy (nie codziennie dla niej gotuję, choć staram się) i usłyszałam, jak Pani przyjmująca zamówienia dzwoni do klientki i mówi: pierogi i uszka i tak będą zamrożone, ale czy może Pani odebrać je w niedzielę 20.12, a nie 22 grudnia? Mamy tyle zamówień, że nie wyrabiamy. MASAKRA, tyle zamówień, że zatrudniamy dodatkową osobę i nawet w niedzielę pracujemy.
Kapusta kiszona do świąt dotrwała i jest ok
Dzisiaj skosztowałam i tylko wody dolałam, bo z góry taka trochę ... jakby jej mało wody było
Cieszę się

Moja mama zawsze cały rok czekała na karpia, na kolację, a w 1. dzień na zimno z chrzanem. A potem przy wigilii mówiła, dlaczego my go częściej nie jemy. Może dla wspomnienia kupiłam.....Powrót do Nasze hobby, sport, rozrywka , przepisy, porady, diety, kultura itp ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość