Forum nie zastępuje lekarza. Nie traktuj rad jako diagnozy.
Stynka napisał(a):Huguś,
robiłaś pizze wg przepisu na chałkę? Tak zrozumiałam...
A tak w ogóle to szukam łatwego przepisu na ciasto do pizzy
olikkk napisał(a):A mój przepis ? Łatwy
https://syrenki.net/viewtopic.php?f=18&t=15&p=107381&hilit=Pizz%C4%99#p107381
Hug czy to z mojego przepisu twarda pizza ?
Może za wysoka temperatura ?
Może za długo w piekarniku ?
Trzeba wyczuć piec
Poziomkowa napisał(a):Do ciasta na pizzę nie trzeba dodawać dużo drożdży , wystarczy nawet 1g na kg mąki.Wyrastanie w lodówce sprawia ,że wszystkie drożdże są przepracowane i nie odbija się nimi. W przepisach włoskich ciasto może wyrastać w lodówce do 72 godzin ,wtedy ponoć jest najlepsze.
Stynka napisał(a):Mięso z kurczaka "inaczej" (przynajmniej u mnie ) - danie prawie błyskawiczne
Pojedyncza pierś z kurczaka pokrojona w kostkę, tak jak do gulaszu. Cebula pokrojona w piórka, duża marchew potarta na grubych oczkach.
Na patelni, na kilku łyżkach oleju usmażyć cebulę, dorzucić marchew. Po paru minutach wrzucić pokrojone mięso. Dodać pieprzu i papryki w proszku. Dodać 2-3 łyżki przecieru pomidorowego i trochę wody (można użyć soku pomidorowego). Mieszać, aż "woda" odparuje, a mięso będzie miękkie (można podusić pod pokrywką).
U mnie były do tego ziemniaki i surówka z białej kapusty. Byłoby niezłe z ryżem (mąż nie przepada) albo z buchtami czyli kluskami na parze (gdybym umiała robić). Smacznego
Powrót do Nasze hobby, sport, rozrywka , przepisy, porady, diety, kultura itp ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości