Fakt zioła mogą uczulać ale próbować nie zaszkodzi. Jest jeszcze czerwona koniczyna w tabletkach i ligunin, które biorę regularnie od ponad roku. A jest jeszcze stres-stop dla kobiet, którym się wspomagam jak mnie nerwy biorą. Jest w czym wybierać
A jeśli chodzi o HTZ to przecież trzeba kiedyś ją odstawić (zalecenia są aby jak najkrócej stosować ok 3-5 lat max.) Nie wiem czy robi się to jednak tak nagle jak ty to zrobiłaś. Ale poobserwuj siebie i podejmiesz potem decyzje co dalej. Mam znajomą, która od razu po operacji dostała HTZ tak jak niektóre tutaj syrenki. Brała przez dwa lata i też odstawiła. Okazało się, że czuła się tak samo jak przy HTZ. Różne są przypadki.
Nie zrażaj się chwilowym dyskomfortem może z czasem się unormuje a jak nie to masz wyjście awaryjne...
Czy lekarz pierwszego kontaktu nie może wypisać recepty na HTZ po odpowiednim piśmie ginekologa?
Drogie te twoje wizyty

usunięta macica 1 marzec 2011.łódzkie..1965..

bo to zdecydowanie zbyt młody wiek na takie choroby
przeważnie miałam przepisaną przez lekarza jakąś maść z hormonem ale może jest coś równie skutecznego dostępnego bez recepty / bedę wdzięczna za odpowiedź