przez beata4402 » 30 sie 2020, o 16:30
Dziewczyny,
Jestem tu nowa, 08.07.20 miałam operacje (usunięcie macicy z przydatkami), badanie HP wykazało, że to 'tylko' torbiel endometrialna (18 cm!!) i mięśniaki, pisze 'tyko' ponieważ moje CA 125 wynosiło 380 i lekarz zwyczajnie podejrzewał raka jajnika - większość z Nas tu na forum jest po takiej operacji więc nawet nie pisze o koszmarze samego zabiegu i pierwszych dniach.
Proszę doradźcie mi jak radzicie sobie z menopauzą, mam 48 lat i straszne uderzenia gorąca, cała jestem spocona, aby zasnąć w nocy biorę środki nasenne, kiedy ich nie zażyje to całą noc zwyczajnie nie śpie w dzień jest jako tako ale noc to koszmar. Kontrole mam pod koniec września więc zapytam o to lekarza. Wiem, że można brać hormony ale trochę się ich boje, gdyż moja mam miała raka piersi a raczej nie chciałabym sobie czegoś wyhodować- czy bierzecie na to? kiedy to mija?
Drugie pytanie to jak oceniacie kiedy można np podnieść odkurzacz czy umyć okno - na razie tego nie próbuje i tak zastanawiam się kiedy bez uszkodzenia sobie czegoś w środku można to zrobić. W ogóle będę wdzięczna za wszelkie sugestie od Dziewczyn, które zabieg taki już jakiś czas przeszły