Szukam pocieszenia

Jeśli nie wiesz gdzie zamieścić swój post, a chcesz porozmawiać, napisz tutaj, znajdziemy dla Ciebie miejsce :)

Szukam pocieszenia

Postprzez Iskierka » 2 kwi 2026, o 19:45

Witam i dziękuję ,że zostałam tutaj przyjęta do Waszego grona. Szukam pomocy dla mojej siostry. Aktualnie jest po operacji guza ,który znajdował się w jamie brzusznej. Parę lat temu, usunęli jej macicę,wówczas te guzy, które były w niej i obok ,nie były złośliwe. Obecnie wynik badania wskazuje na zmianę złośliwą. Wynik badania - Rak gruczołowy śluzowy naciekający G2. Nie wiedzą,gdzie było pierwotne źródło tego raka. Może ktoraś z Was miała z czymś takim do czynienia ? Nie wiem, w którym ośrodku onkologicznym ,taki rodzaj taka leczą. Jestem jak ślepa, szukam po omacku.
Iskierka

Data operacji: 17 marca 2026
Metoda operacji, zabiegu: cięcie poprzeczne
Powód operacji, zabiegu: Guz
Zakres operacji: Radykalna operacja usunięcia narządów ridnych
Wynik HP: Rak gruczołowy śluzowy naciekający G2
Terapia hormonalna: Brak

Re: Szukam pocieszenia

Postprzez eli-50 » wczoraj, o 22:28

Witaj Iskierko :ymhug:
Na naszym forum są posty Kobietek, które miały zdiagnozowanego raka G2. Zajrzyj do działu " Z rakiem można wygrać". W kolejnych działach znajdziesz informacje na ten temat.
Pozdrawiam serdecznie :kolobok_give_heart2:
eli
eli-50

Data operacji: 11 marca 2010
Metoda operacji, zabiegu: cięcie poprzeczne
Powód operacji, zabiegu: mięśniaki macicy, polipy i cysty na jajnikach
Zakres operacji: usunięcie macicy z przydatkami i szyjką, pełna narkoza
Wynik HP: OK
Terapia hormonalna: wprowadzona w 5 dobie po operacji (kolejno Climara, Fem 7, Systen 50 ), po 6 latach htz stopniowo odstawiona

Powrót do Jesteś zagubiona ? Chcesz porozmawiać ? Napisz tutaj :)