odpoczywaj, potem wakacje i też więcej luzu.Do września będziesz już w super formie 
Forum nie zastępuje lekarza. Nie traktuj rad jako diagnozy.
odpoczywaj, potem wakacje i też więcej luzu.Do września będziesz już w super formie 

zdrówka życzę.
z całą pewnością dostaniesz kolejne bo odpocząć trzeba żeby nie napytać sobie biedy. Ja miałam tradycyjną operację, 5 dni pobytu w szpitalu i 3 m-ce zwolnienia. 

- jednak co innego wiedza, a co innego odczucie "na żywym organizmie"

ukrywająca się od kwietnia wśród anonimowych gości

długość zwolnienia zależy w dużym stopniu od szybkości gojenia się tego co jest w środku i od charakteru Twojej pracy; myślę, że nawet 3 miesiące możesz odpocząć po takiej operacji; głowa do góry i cierpliwośi, nie szarżuj za bardzo w domku, słuchaj swojego organizmu, najlepiej na zmianę: leżeć, spacerować (po domu) siedzieć, później przyjdzie czas na spacery poza domem, najpierw krótkie, a z biegiem czasu, coraz dłuższe; trzymam
za powrót do pełni sił

Dwa miesiące to minimum.Są tu takie chojraczki, które potem żałowały wyrywności do pracy
Minimalny okres gojenia to 3 miesiące.Kto wcześniej wraca do pracy może sobie tylko potem ubolewać"ale głupia byłam" 
Na szczęście codziennie mam więcej siły i coraz mniej kręci mi się w głowie (nie tracę przynajmniej krwi z powodu kilkutygodniowych krwotoków).
Jeszcze raz podkreślam, że wyłącznie dzięki temu forum przygotowałam się (przede wszystkim psychicznie, ale i "organizacyjnie") do operacji i do tego, co czeka mnie po niej.

Powrót do Zwolnienie chorobowe po operacji usuniecia macicy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość