Forum nie zastępuje lekarza. Nie traktuj rad jako diagnozy.

Bardzo dobrze Cię rozumiem, ale nie wyobrażam sobie podnoszenia takich ciężarów i to od razu, bez przygotowania... Ja próbuję czasami przesunąć małego w spacerówce i czuję blokadę w brzuchu. Wiem, że masz ciężką sytuację, a co będzie, jak sobie pogorszysz? Grozi nam przepuklina, nietrzymanie moczu, wypadanie narządów... Weź kogoś do opieki dla taty, poszukaj sobie lżejszej pracy dalej. Więcej zaribisz i opłacisz opiekunkę i nie rozwalisz sobie organizmu. Przepraszam, jeśli się za bardzo wtrącam, nie chciałam Cię urazić, ale jestem 4 miesiące po operacji i dźwiganie 15 kg, nawet 5 to okropne... Przemyśl, proszę, jeszcze raz tę decyzję... Nie sugeruj się lekarzem, bo on nie jest na Twoim miejscu..

Narazie myślę wykorzystać jeszcze te 2 miesiące zwolnienia.Moje źycie tak się układało źe bywałam już w różnych sytuacjach i zawsze dawałam radę
Czasem jak już myślałam źe nie dam rady rozwiązanie pojawiało się samo.Moźe teraz teź problem jakoś się rozwiąże.
Bo w źyciu chodzi o to źe czy chcesz czy nie musisz dawać radę 
Ja też tak mam. 5 lat temu straciłam pracę, bo firma upadła i nasiliły mi się miesiączki, stały się wręcz krwotoczne. Nie mogłam iść do normalnej pracy, bo dosłownie lało się ze mnie przez 2 /3 dni, a czułam się taka słaba przez kilka dni i anemia. A ciężko było, pieniądze potrzebne... Poczytałam ogłoszenia o pracę i pomyślałam, że mogę spróbować jako niania, nie była to wymarzona praca, ale była. Trzeba się tylko rozejrzeć, a rozwiązanie się znajdzie. Trzymam kciuki za Ciebie i posiedź jeszcze 2 miesiące na zwolnieniu. 

Ja miałam usuwaną macicę w kwietniu,teraz mam termin następnej operacji na 7 października tak jak Ty
Moja to już czwarta laparotomia będzie. Pozdrawiam kochana

Powrót do Przygotowały się z naszą pomocą
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości