Ja bym Ci radziła z tym chodzeniem na razie bardzo uważać, a już na pewno nie zmuszaj się do chodzenia, jeśli zaczynasz czuć przy tym ból czy bardzo Cię to męczy! Sama w szpitalu po operacji chodziłam najwyżej kilka minut - z sali na korytarz i z powrotem, a w pierwszych dniach po operacji tylko do i z łazienki. Czas chodzenia lepiej wydłużać bardzo powoli. Możesz za to np. ruszać stopami i nogami, leżąc czy siedząc - to jest na pewno bezpieczne!
Ciesz się, że dostałaś tak szybko normalne jedzenie, bo mi dawali przez 2 dni tylko sucharki i kleik ryżowy, a byłam głodna jak wilk

Obrzęknięty miałam tylko brzuch, ale skoro Cię lekarz uspokoił, to na pewno wszystko z Tobą w porządku!
Jak leżenie na boku Cię boli, to bym tego nie próbowała na Twoim miejscu, chyba że nie możesz zasnąć, śpiąc na wznak - wtedy spróbuj się tak ułożyć, żeby nie bolało (może ktoś może Ci przynieść jakąś małą poduszkę i to Ci pomoże?). Na pewno lepiej nie robić nic takiego, co powoduje ból! Mogę Cię pocieszyć, że po laparoskopii człowiek wraca do zdrowia o wiele szybciej niż po "tradycyjnej" operacji i nie będziesz miała na pamiątkę sporej blizny
Joanna