Forum nie zastępuje lekarza. Nie traktuj rad jako diagnozy.
ale nie zdarzyło się , żeby operacja się nie odbyła z powodu nadwagi pacjentki, więc nie obawiaj się

znieczulają skorę, potem dziabnięcie między kręgi i błogie ciepło rozłażące się po nogach. Dają ogłupiacze więc jest ci wszystko jedno. Coś, gdzieś mówią, szarpią ale jest to obojętne. Jakby Ciebie nie dotyczyło. Jak z wrażenia nie wytrzymasz dadzą w żyłę śpiocha. Jednak nie ma tu intubacji, wymuszonego oddechu i anestetyki inne mnie obciążające serce. Tylko jedno. Po trzeba grzecznie te 10-12 godzin poleźeć i glowy nie unosić.
Anestezjolog powiedziała, ze ze wzgędu na wagę oraz profilaktykę p/zakrzepową bede musiała mieć pończochy przeciwko zylakom. Ale tutaj pojawił sie problem bo nie ma tak dużego rozmiaru. Więc muszę zakupić sobie kilka bandazy elastycznych i nimi bedę miała obwiązane nogi. Tak sobie myślę, że ze 6 powinno wystarczyć. Kazdy szpital ma swoje procedury i tam najlepiej powinnaś podpytać. Zrobiłam sobie jeszcze poziom przeciwciał żółtaczki i okazało się, ze pomimo tego, ze mam za sobą 3 dawki - to niestety nie jestem zabezpieczona. I tutaj pytałam 3 lekarzy z mojego szpitala i 2 powiedziało, ze nie musze sie doszczepiać a 1 ze muszę. Dla swojego spokoju - to zrobię. Lepiej zapobiegać niż potem żałować. Daj znać jak u Ciebie było ok?

Powrót do Przygotowały się z naszą pomocą
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości