Strona 62 z 62

Re: Nasze sprawdzone i godne polecenia przepisy

PostNapisane: 6 sty 2024, o 20:10
przez Marzena17
Ja robiłam pierogi z borówkami ;) Pycha

Re: Nasze sprawdzone i godne polecenia przepisy

PostNapisane: 8 sty 2024, o 22:55
przez Szklanka
A ja na 3 Króli bardzo nieświąteczne danie robiłam. Prażuchę ze z maslanką i skwarkiem.

Re: Nasze sprawdzone i godne polecenia przepisy

PostNapisane: 8 sty 2024, o 23:38
przez ASAJ75
To taka babka ziemniaczana?

Re: Nasze sprawdzone i godne polecenia przepisy

PostNapisane: 9 sty 2024, o 18:31
przez Szklanka
ASAJ75 napisał(a):To taka babka ziemniaczana?


Prażucha to gotowane ziemniaki z dodatkiem mąki pszennej zaparzonej podczas gotowania z ziemniakami. Można je podać jako główne danie albo jako dodatek do obiadu. Okraszone ze skwarkami z wytopionego boczkiem oraz z podsmażoną cebulą.

Re: Nasze sprawdzone i godne polecenia przepisy

PostNapisane: 18 mar 2024, o 18:06
przez Stynka
Mam pytanie związane z podrobami drobiu ;)
Czy kacze wątróbki i żołądki są miększe niż kurze?
Zakupiłam, bo... mam "słabą" morfologię, lubimy podroby, ale z kaczymi nie miałam jeszcze do czynienia ;)
Ps. Aaaaa trzeci powód, to "bo były w atrakcyjnej cenie" ;)

Re: Nasze sprawdzone i godne polecenia przepisy

PostNapisane: 18 mar 2024, o 21:19
przez ASAJ75
Kacze wątróbki robiłam swojej psince, bo jest na wszystko uczulona, a na kaczkę mniej😉. Są nieco większe niż kurze, bardziej zwarte i mocniej wątróbkowe w smaku. Niezbyt mi smakowały

Re: Nasze sprawdzone i godne polecenia przepisy

PostNapisane: 19 mar 2024, o 16:04
przez Stynka
Wątróbka kacza bardzo nam smakowała! Asaj, wydawało mi się, że mniej wątrobiana ;)
Grubsza, ale przez to mniej wysmażona?? Na pewno bez tłuszczu i błonek, które w kurzej trzeba usuwać.
Żołądki - jutro ;)

Re: Nasze sprawdzone i godne polecenia przepisy

PostNapisane: 23 mar 2024, o 16:51
przez Marzena17
Stynko smacznego i na lepszą morfologię :x