Hej dziewczyny u mnie wszystko w porządku. Z dnia na dzień coraz lepiej🤗Mam nadzieję, że Wam też weekend zleciał bardzo przyjemnie i radośnie 😉Ja jeszcze na spacery nawet krótkie nie chodzę, bo musiałabym pokonać duzo schodów, więc na razie nie chcę ryzykować 🤗Pozdrawiam Was moje syrenki
Dziewczyny w tym miejscu gdzie są szwy zrobiło mi się czerwone czy to normalny proces gojenia czy znowu coś się dzieje, wydaje mi się że to jest w tym miejscu gdzie ciągnę je w trakcie chodzenia, siedzenia Wy tak może miałyście? Już po tym wszystkim może przesadzam ale zwracam uwagę na każdą drobnostkę
Ja miałam cięcie pionowe, więc jak chodzę albo siedzę to ciągnie mi szwy w jednym miejscu, myślę że to może być od tego, próbuje sobie to tak wytłumaczyc, żeby nie myśleć że znowu coś się dzieje. Myślałam że któraś z Was przy gojeniu miała tak i że się trochę pocieszę 🤗pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę 🐣
Dzisiaj byłam na kontroli u lekarza prywatnie córka mnie wysłała, bo zaniepokoiły ja te czerwone otarcia. Lekarz powiedział, że szwy powinny już być zdjęte i to szwy ocierają i w tym miejscu robi się stan zapalny. Kazał jechać mi na izbę przyjęć do '' mojego " szpitala, żeby to chirurg obejrzał, także jadę - zobaczymy. Mam nadzieję, że normalnie do domu wyjdę😞Już zmęczona jestem. Pozdrawiam 🥰
Powód operacji, zabiegu: Wynik hist-pat po abrazji : drobne fragmenty endocervix z metaplazją plaskonablonkowa oraz drobne fragmenty polipa endometrialnego mikroogniskowo z cechami małej atypii (w kilku sąsiednich cewach groczolowych)
Zakres operacji: Zmodyfikowane radykalne wycięcie macicy z przydatkami. Limfadenektomia miedniczna.
Wynik HP: rak gruczołowy endometrialny G3, nacieka >50% grubości mięśniówki, podścielisko szyjki macicy z naciekiem raka, , LVSI+, surowicówka, przymacicza, jajniki, jajowody bez nacieków raka, węzły chłonne bez zmian nowotworowych, brak widocznych cech naciekania pni nerwowych, linie cięcia chirurgicznego bez zmian nowotworowych. minimalny margines resekcji chirurgicznej na przymacicach 0,1cm
Iwo, odnośnie Twojej rany mam podpowiedź :u mnie jeden szew nieładnie się goił, pieczenie, ból. Córa przywiozła mi pastę cbd, przykładałam i zaklejalam plastrem. Po kilku dniach z rany wyszedł kawałek szwu, nic już nie piecze, nie boli, jest ładnie. Poczytaj o tym, może pomoże i Tobie 😊
Powód operacji, zabiegu: Wynik hist-pat po abrazji : drobne fragmenty endocervix z metaplazją plaskonablonkowa oraz drobne fragmenty polipa endometrialnego mikroogniskowo z cechami małej atypii (w kilku sąsiednich cewach groczolowych)
Cześć dziewczyny. Moja rana po ściągnięciu szwów powoli się goi, już mniej mnie wszystko boli, ale zastanawia mnie wiecie taki ślad jakby zaschnięta stara ropa, która się saczyla i nie moczę zbyt długo rany tylko szybko przemyje i pewnie dlatego nie chce to zejść po chyba trzeba byłoby to wymoczyć. A jak Wy dziewczyny kiedy zrobiłyście sobie dłuższą kąpiel po ściągnięciu szwów? Pozdrawiam Was moje syrenki
Dłuższa kąpiel 😠 mam zakaz kolejny miesiąc, a jestem już 6 tygodni po operacji, tylko letni prysznic. A tu zimno i tak bym się wygrzała w wannie... Spróbuj może nasączony wacik przyłożyć na dłużej to odejdzie. Tak gdybam, bo nie miałam czegoś takiego.
Zakres operacji: Zmodyfikowane radykalne wycięcie macicy z przydatkami. Limfadenektomia miedniczna.
Wynik HP: rak gruczołowy endometrialny G3, nacieka >50% grubości mięśniówki, podścielisko szyjki macicy z naciekiem raka, , LVSI+, surowicówka, przymacicza, jajniki, jajowody bez nacieków raka, węzły chłonne bez zmian nowotworowych, brak widocznych cech naciekania pni nerwowych, linie cięcia chirurgicznego bez zmian nowotworowych. minimalny margines resekcji chirurgicznej na przymacicach 0,1cm