Forum nie zastępuje lekarza. Nie traktuj rad jako diagnozy.
jaga napisał(a):Kotlina Kłodzka. Tak ogólnie górny Śląsk. Pare urlopów tam spędziliśmy ale jeszcze zostało nam sporo do zobaczenia. Zameczki, pałacyki....
Z zameczkami i pałacykami to chyba raczej Dolny Śląsk. Na Górnym co najwyżej kopalnie można zobaczyć i powiązaną z nimi infrastrukturę i architekturę
.
I tu Cię zakoczę![]()
Na Górnym Śląsku też znajdziesz zamki i tu najlepszy przykład Moszna w woj.opolskim![]()
Zamek, który posiada 99 wieżyczek![]()
Jest tam sanatorium dla osób z problemami psychiatrycznymi.
Najpiękniej jest tam wiosną kiedy kwitną przepiękne azalie![]()
Ich strona coś nie działa, więc podrzucę inną stronęz fotkami![]()
https://www.booking.com/hotel/pl/moszna-zamek-moszna.pl.html
Byłam kilka razy i polecam![]()
Bardzo blisko jest Góra Świętej Anny , którą też bardzo warto odwiedzić![]()
https://www.swanna.pl/
Zamku w Mosznej nie zaliczylabym do GÓRNEGO Śląska. Jako że "Śląsków jak mrówków
" to Moszna przynależy do Śląska Opolskiego
. Nawet niektóre zamki Szlaku Orlich Gniazd (np. Mirów, Bobolice), choć administracyjnie leżą w woj. śląskim, na Górny Śląsk w żaden sposób się nie łapią. Nie zmienia to jednak faktu, że żadnemu z nich piękna i "duszy" nie da się odmówić
.
PS. W dużym, lecz obrazowym skrócie: Górny Śląsk to kopalnie i familoki(...a pośrodku chorzowskie ZOO, Wesołe Miasteczko i Planetarium
)
MałaMi1980 napisał(a):Stynka ja mieszkam w Jaworznie. Myślę, że te nasze Malediwy są mocno przereklamowaneAle zapraszam. Polecam koniecznie udać się na Geosferę - bardzo fajny park tematyczny na świeżym powietrzu wraz z tężnią solankową. Park Gródek (czyli te Malediwy) to dobry pomysł na spacer, ale jeśli spodziewasz się efektu wow to możesz troszkę się zawieść
Zapraszam do spaceru po Parku Angielskim (dzielnica Stara Huta) i odwiedzenia Plant w Centrum miasta.
MałaMi1980 napisał(a):Sabinko tak, miałam usuwane węzły chłonne. U mnie z dochodzeniem do siebie to długa historia, ponieważ gdyby nie spartolili mi operacji to szybciutko doszlabym do formy. Niestety, jeśli czytałaś moją długą historię to pewnie wiesz, że z powodu tego, że podczas operacji zakleszczyli mi moczowód zamiast żyły mój powrót do jako takiego zdrowia trwał prawie 2 lata. Gdybyś miała jakieś pytania - służę pomocą
Stynka napisał(a):Czy może ktoś polecić noclegi dla 2 osób (domki, chociaż pewnie trudno o takie małe lub niezależne pokoje z łazienką) nad Jeziorem Czorsztyńskim? Termin albo początek lipca, albo końcówka sierpnia na 6-8 dni.
Powrót do Miejsca które warto odwiedzić w Polsce
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość